DSO'un Yeni Yönetimi, Denizli'nin Sorunlarini Ankara'ya Tasidi

Denizli Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Selim Kasapoglu ve Meclis Baskani Okan Konyalioglu öncülügünde DSO Yönetim Kurulu, Denizli’nin Ankara’daki temsiliyet gücünü artirmak için çalismalarda bulundular.

DSO'un Yeni Yönetimi, Denizli'nin Sorunlarini Ankara'ya Tasidi


Denizli Sanayi Odasi heyeti Ankara temaslari çerçevesinde Ticaret Bakanligi, Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Fatma Varank’i ve TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’nu makaminda bir araya geldiler. Ilk bulusmalarini TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na yapan heyet, DSO’nun yeni yönetimi olarak yapmayi planladiklari projelerini ilettiler. TOBB Baskani Hisarciklioglu, yeni yönetime hayirli olsun dileklerini iletirken yürütülen örnek seçim süreci konusunda da heyeti tebrik etti.

Denizli heyeti, Denizli’de yeni sanayi alanlarina ihtiyaç oldugunu, Denizlili sanayicilerin yatirim istahlarinin yüksek oldugunu belirterek yeni OSB alanlari için destek istediler. Yeni dönem projeleri hakkinda da Ahmet Yildiz’i bilgilendiren heyet, sanayicilerin belli basli problemlerini de aktardi.

Yeni yönetimin en büyük projelerinden olan enerji ihtisas alanlari ile ilgili temaslarda da bulunan heyet, bu çerçevede Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Fatma Varank’i bir araya geldi. Bulusma esnasinda Denizlili sanayicilerin kullanimi için kurulmasi için planlanan enerji ihtisas alanlarinin tahsisi ile ilgili istisarelerde bulundu.

Bulusmalarini Ticaret Bakanligini ile tamamlayan heyet, Bakanliga gerçeklestirdikleri ziyarette basta finansman olmak üzere; “enerji” ve “lojistik” gibi alanlarda Denizli sanayisinin yasadigi sorunlari aktardilar. Sanayicilerden gelen sorunlari bir dosya altinda toplayip Bakana ileten heyet, ayni zamanda konularini Bakanliga sözlü olarak da ifade etme sansi buldu. Bulusmalar ile ilgili genel bir degerlendirme yapan DSO Yönetim Kurulu Baskani Kasapoglu, Ankara’da kurmus olduklari temaslarin oldukça faydali oldugunu, sunduklari dosyalarin takipçisi olacaklarini ve Ankara temaslarini bundan sonraki dönemde siklikla tekrarlanacagini belirtti.

Kaynak: İHA