9 Bin 600 Isçinin Yemek Ücretleri Net 55 TL Oldu

Hak-Is Konfederasyonu Kayseri Il Baskani ve Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskani Serhat Çelik, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yayimlanan genelge dogrultusunda belediyeler, belediye kuruluslari ve mahalli idarelerde çalisan üyelerinin yemek ücretlerinin net 55 TL’ye çikartildigi söyledi.

9 Bin 600 Isçinin Yemek Ücretleri Net 55 TL Oldu
Çelik, yaptigi açiklama da büyüksehir belediyeleri arasinda isçilerin yemek ücretleriyle alakalali ilk iyilestirmenin Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapildigini söyleyerek sözlerine su sekilde devam etti:

“Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan genelgeler yayinlanir yayinlanmaz Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreterimiz ve Genel Sekreter Yardimcilarimizin katkilariyla ek protokol yapilmis ve üyelerimizin tamaminin yemek ücretleri net 55 TL’ye yükseltilmistir. Iller arasinda da ilk Nevsehir Belediyemiz ek protokolü imzalayarak diger iller arasinda ilke imza atmislardir.”

Kayseri ve Nevsehir illerinde toplamda 56 isyerinde yetkili sendika olduklarini belirten Çelik, “Örgütlü oldugumuz belediyeler, belediye kuruluslari ve mahalli idarelerde çalisan 9 Bin 600 üyemizin tamamina ek protokol yapilarak yemek ücretleri net 55 TL çikartilmistir. Basta Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Memduh Büyükkiliç’a, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardimcilarimiza, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacilar, Akkisla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pinarbasi, Sarioglan, Sariz, Tomarza, Yahyali ve Yesilhisar Belediye Baskanlarimiza zaman geçirmeden ek protokollerimizi imzaladiklari için tesekkür ediyorum. Ayrica Nevsehir Belediye Baskanimiz Mehmet Savran’a, ek protokolümüzde emegi geçen yöneticilerimize, Ürgüp, Çalis, Çat, Derinkuyu, Göre, Göreme, Gülsehir, Sulusaray, Tatlarin, Yazihüyük Belediye Baskanlarima ayri ayri üyelerimiz ve sendikam adina tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Çelik, “Son dönemdeki ekonomik gelismeler neticesinde ek protokollerle iyilestirebilecegimiz ölçüde tüm isçilerimizin maddi imkanlarini iyilestirmenin gayreti içindeyiz. Son olarak da yemek ücretlerinde artisla birlikte üyelerimizin maaslarina olumlu ölçüde yansiyacaktir. Ek protokollerimiz tüm isçi kardeslerimize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA