YÖK'ten Amasya Üniversitesi'ne 8 Bayrak

Amasya Üniversitesi, engelli bireylerin egitime tam, etkin ve esit katilimini saglamak için yerleskelerde yaptigi basarili çalismalar sonucu Yüksekögretim Kurumu (YÖK) tarafindan 8 bayrakla ödüllendirildi.

YÖK'ten Amasya Üniversitesi'ne 8 Bayrak
Amasya Üniversitesi Rektörlügü, Fen Edebiyat Fakültesi, Merzifon Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Yabanci Diller Yüksekokulu, Merzifon Meslek Yüksekokulu ile Hüseyin Hüsameddin Yasar Merkez Kütüphanesi mekanda erisilebilirlik kategorisinde turuncu bayrak ödülü kazandi. Ilahiyat Fakültesi turuncu bayragin yani sira egitimde erisilebilirlik kategorisinde yesil bayrak elde etti.

2022 yili engelsiz üniversite ödülleri çerçevesinde kazanilan bayrak ve belgeleri yöneticilere teslim eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, “Çok sayida üniversite arasindan bu ödülleri almanin gururunu yasiyoruz. Bu basarili sonuçlar bize Amasya Üniversitesi’nin bütün birimlerinin engellilik ve erisilebilirlik konusunda belirli bir farkindalik içinde oldugunu gösteriyor” dedi.

Insanlarin engelsiz bir yasam sürmesi adina çok önemli gelismeler kat edildigine deginen Rektör Elmaci, “Engellilikle ilgili bütün konularda hem ögrencimizin hem personelimizin hem de ülkemizdeki bütün insanlarin engelsiz bir yasam sürmesi adina birçok çalismalar yapiyoruz ve yapmaya da devam edecegiz. Ama üniversitemizin bu hedefe ulasmasi ancak birlikte çalisarak ve hep beraber bir sorumluluk üstlenerek, yürüterek olabilir. Bu baglamda bu çalismalari yürüten akademik ve idari personelimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA