Türk Dünyasini Yansitan Ödüllü Fotograflar

Bursa’nin ‘2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti’ olmasi sebebiyle bu unvana yakisir birbirinden farkli etkinliklere imza atan Büyüksehir Belediyesi’nin temaya uygun düzenledigi toplam 175 bin TL para ödüllü uluslararasi fotograf yarismasi sonuçlandi.

Türk Dünyasini Yansitan Ödüllü Fotograflar
Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati’na (TÜRKSOY) üye ülkelerin fotograf araciligi ile Türk kültür ve sanatlarinin ortak yönlerini belgelemek, Türk halklarinin gönül birlikteligi ve kardesligini güçlendirmek, ortak kültürü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanitmak hedefiyle düzenlenen uluslararasi fotograf yarismasinin kazananlari belli oldu. 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa’da 2022 yili boyunca gerçeklestirilen ve Türk kültür izlerini tasiyan yarismaya, 257 fotografçi bin 213 fotografla katildi.

Dijital (sayisal) kategoride renkli ve siyah beyaz fotograf ile dron fotografi olmak üzere iki bölümden olusan, dünyadaki tüm amatör ve profesyonel fotografçilara açik olan yarismaya katilan eserler, Türk kültürünü tüm yönleri ile gözler önüne serdi.

Yarismanin jüri üyeleri, Yapimci-Senarist Birol Güven, Bursa Kültür ve Turizm Il Müdürü Kamil Özer, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotograf Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Çolak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ögretim Görevlisi Merih Akogul, Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Grafik Tasarim Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Erhan Mutlugün, Bursa Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Daire Baskani Ahmet Bayhan, BUFSAD Baskani Serpil Savas ve Küratör Fahrettin Beceren isimlerinden olustu.

Jüri üyeleri ‘titiz degerlendirme sonucunda’ yarismanin kazananlarini belirlendi. Buna göre, Sayisal (Dijital) kategorinin birincisi ‘Yay’ fotografiyla Sakarya’dan Alaattin Senol oldu. Bursa’dan Gürsel Egemen Ergin ‘O An’ fotografiyla ikinci, Istanbul’dan Hamdi Sahin de ‘Atlilar’ fotografiyla kategorinin üçüncüsü oldu.

Yarismanin Dron kategorisinin birincisi ‘Final Heyecani’ fotografiyla Bursa’dan Ilyas Malçok olurken, Eskisehir’den Gülin Yigiter ‘Bayrak’ fotografiyla ikinci, Bursa’dan Ismail Hakki Yalçin da ‘Uludag ve Türk Obasi’ fotografiyla üçüncü oldu.

TÜRKSOY Özel Ödülü’nü Kocaeli’den Birol Atalay alirken, Istanbul’dan Yurdagül Kaplan Kültür Baskenti Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Bursa’dan Kübra Nur Özer Süleyman Çelebi Özel Ödülü, Bursa’dan Salih Kus Kurum Özel Ödülü, Bursa’dan Sevki Karaca Azerbaycanli Besteci Fikret Amirov Özel Ödülü ve yine Bursa’dan Ayse Ayna da Kirgizistan Sanat Adami Toktobolot Abdumomunov Özel Ödülü almaya hak kazandi.

Yarismanin ödül töreni ve sergilemesi, 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa etkinliklerinin kapanis programi çerçevesinde düzenlenecek.
Kaynak: İHA