Sokaktaki Canlar Mamaya Kolayca Ulasiyor

Gemlik Belediyesi, sadece 120 bini askin vatandasin degil, sokaktaki canlarin da belediyesi oldugunu gözler önüne seriyor. Belediye ekipleri, ilçenin çesitli noktalarinda bulunan mama odaklarina düzenli olarak yüzlerce kilo mama takviyesi gerçeklestiriyor.

Sokaktaki Canlar Mamaya Kolayca Ulasiyor
Gemlik Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri, hayvan severlerin de destegiyle sokaktaki canlarin karinlarini her mevsim rahatlikla doyurabilmesi için çalismaya devam ediyor. Ekipler, simdiye kadar 25 farkli noktaya mama odagi ile su ve beslenme kaplari yerlestirdi. Bu noktalara her hafta yaklasik 500 kilogram kuru mama birakiliyor. Mamalar, kedi ve köpeklere yönelik ayri olarak ekleniyor. Öte yandan özellikle sahil kismindaki mama odaklarindan güvercin ve diger hayvanlarin da beslendikleri görülüyor. Odaklarin temizlik ve bakimlari belediye ekipleri ve hayvan severler isbirliginde yapiliyor.

Gemlik’te sokaktaki canlarin saglik beslenmeleri için önemli çalismalar gerçeklestirdiklerini söyleyen Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, hizmetlerin kis aylarinda artarak devam edecegini dile getirdi. Baskan Sertaslan söyle konustu:

“Saglik Isleri Müdürlügü ekiplerimiz, ilçemizin 25 farkli noktasindaki mama odaklarina her hafta yaklasik 500 kilogram mama birakiyor. Bunun disinda bu odaklarin bakimlarini ekiplerimiz hayvan severlerle birlikte gerçeklestiriyorlar. Çesitli sebeplerle yaralanan canlarimiz da ekiplerimiz tarafindan bulunduklari yerden alinarak Umurbey’deki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’mizde tedavi ediliyor. Burada kisirlastirma islemleri de uygulanarak kontrolsüz çogalmalarinin önüne geçiliyor. Yani Gemlik’te sokaktaki canlar da huzur ve güven içinde hayatlarini sürdürüyorlar.”
Kaynak: İHA