Mus Devlet Hastanesi 6 Poliklinikte Aksam Mesaisi Baslatti

Mus Devlet Hastanesi Bashekimligi, son günlerde yasanan yogunluk nedeniyle kadin dogum, çocuk, dahiliye, göz, kulak burun bogaz ve nöroloji polikliniklerinde aksam mesaisi baslatti.

Mus Devlet Hastanesi 6 Poliklinikte Aksam Mesaisi Baslatti


Hastane yönetimi tarafindan alinan kararla, gün içerisinde yasanan yogunlugu minimize etmek ve gündüz saatlerinde hastaneye gelemeyen vatandaslara kolaylik saglamak amaciyla hafta içi 17.00-19.00 saatleri arasinda hizmet vermeye basladi.

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Mus Devlet Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Mehmet Emin Karil, hasta ve hasta yakinlarinin memnuniyetini saglamak amaciyla hastaneye gelemeyen vatandaslar için bu uygulamayi baslattiklarini söyledi.



Acil servisteki yogunlugu önlemek için kadin dogum, çocuk, göz, dahiliye, kulak burun bogaz ve nöroloji polikliniklerinde mesai saatlerini uzattiklarini anlatan Karil, “Bu polikliniklerde hafta içi her gün 17.00-19.00 saatleri arasinda hasta kabulü yapilmaktadir. Vatandaslarimizin hizmet alma noktasinda magdur olmamalari için baslatilan aksam poliklinikleri uygulamasi talepler oldukça devam edecektir. Bu uygulama sayesinde acil servislerde yasanan yogunluklari da azaltmaya çalisiyoruz. Günlük yaklasik 6 bin hastaya hizmet veren Mus Devlet Hastanesinde 180 hekim, bin 500 personelimiz bulunmaktadir. Son dönemlerde yeni doktor arkadaslarimizin da göreve baslamasi ile il disi sevklerimizi minimum seviyeye indirmeye çalisiyoruz. Vatandaslarimiz, MHRS sistemi üzerinden randevu alip gelebilir” dedi.



Baslatilan aksam poliklinigi uygulamasi ile vatandaslarin rahatlikla hastalarini getirip tedavi ettirebildiklerini vurgulayan Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Furkan Koçaslan ise “Aksam mesaisi 2 saat sürüyor. Gün içerisinde yapilan tedavilerde randevu alamayan birçok hastamiz oluyordu. Saglik Bakanliginin önerisi ile bizde bunu kabul ettik. Dolayisiyla baslatilan aksam poliklinikleri uygulamasi ile gün içerisinde yasanan yogunlugun önlenmesi amaçlaniyor. Bu uygulama ile daha çok hastaya hizmet vermeyi hedefliyoruz ”diye konustu.

Kaynak: İHA