Manisa'da Kis Mevsiminde Alinacak Trafik Tedbirleri Görüsüldü

‘Karayolu Trafik Güvenligi Eylem Plani’ çerçevesinde, kis mevsiminin baslamasi ile birlikte olumsuz hava kosullarinda karsilasilmasi muhtemel durumlarda alinacak önlemlerin degerlendirildigi ‘Kis Mevsiminde Alinacak Trafik Tedbirleri Toplantisi’ Manisa Valisi Yasar Karadeniz baskanliginda yapildi.

Manisa'da Kis Mevsiminde Alinacak Trafik Tedbirleri Görüsüldü
Vali Yasar Karadeniz baskanligindaki toplantiya; Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Vali Yardimcisi Hayri Sandik, Il Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, ilgili kurum ve kuruluslarin temsilcileri katildi.

Toplantinin açilis konusmasina yapan Vali Karadeniz, kis aylarinda alinacak olan trafik tedbirlerini gözden geçirmek, kurumlar arasinda koordineli çalismayi saglamak amaciyla toplantiyi gerçeklestirdiklerini söyleyerek, ilgili kurumlarin aldigi tedbirler ve sürücülerin bilinçlendirilmesiyle trafik kazalarinin en aza indirilebilecegini belirtti.

Toplantida Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi Müdürlügü ve Karayollari 23. Sube Sefligi tarafindan kis tedbirleri dahilinde ilgili birimlerce sehir içi ve sehirler arasi yollarda alinacak tedbirler ve çalismalar ile hazirlik planlarina iliskin katilimcilara sunum esliginde bilgi verildi.

Hazirlanan sunumlarda, trafik uygulamalarinda yer alan araç ve personel bilgisi, kapanmasi muhtemel yollara alternatif olarak belirlenen yollar, sürücülerin bilgilendirilmesi, gerçeklestirilecek trafik denetlemeleri ile kurumlarin görev ve sorumluluklarina iliskin bilgiler verildi.

Toplanti, katilimcilarin görüs ve önerilerinin alinmasinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA