Mandira Atiklarindan Rahatsiz Olan Çiftçi Isyan Etti
Kirsehir’de mandira atiklarinin tarlalarina akmasindan rahatsiz olan çiftçi, sehrin en büyük besi çiftligini jandarma ve Çevre Sehircilik Il Müdürlügüne sikayet etti.

Yaklasik 1 kilometrelik alanda atiklarin oldugunu ve mandiradan geldigini ileri süren Gökhan Sahin ise; "Yukari mandiradan gelen atik sürekli asagi birakiliyor ve tarlalarimizi perisan ediyor. Küçük bas hayvancilik yapiyorum ve yaylim alanlarimiz pislik içinde. Hayvanlarimiza hastalik gelir korkusu bir yandan tarlalarimizin durumu da ortada. Her yil kis mevsimini firsat bilerek motorla pisligi tarlalarimiz alanina basiyorlar" diye konustu.
Köylünün artik arazisini ekemez duruma geldigini anlatan Onur Aslan ise açiklamasini söyle sürdürdü;
"Arazimizi ekemiyoruz. Mandira yetkililerinden Akçaagil köylüsü ve çiftçisi olarak sikayetçiyiz. Mera kanunu ile tarim arazileri bozuldu" seklinde konustu.
Atik atildigi iddia edilen mandira da yaklasik kapasitesi ise 10 bin hayvan civarinda yer aliyor. Sehirdeki en büyük mandira olarak biliniyor. Kirsehir’de hayvancilik alaninda yaygin olarak büyükbas ve küçükbas hayvancilik yapilirken, kanatli hayvancilik ve balikçilik yok denecek kadar az düzeyde gerçeklestirilmekte. Bunun yaninda Akçakent ve Çiçekdagi gibi mese ormaninin oldugu ilçelerde azda miktarda aricilik yapiliyor.
Kirsehir de toplam büyükbas hayvan varligi, ülke genelindeki büyükbas hayvan varliginin yüzde 1,1’ine denk gelmekte.
