Baskentte 'Filistin Halkiyla Dayanisma Günü'

Baskentte, 29 Kasim Filistin Halkiyla Uluslararasi Dayanisma Günü düzenlendi.

Filistin’in Ankara Büyükelçiligi tarafindan Filistin Halkiyla Uluslararasi Dayanisma Günü düzenlendi.

Programda konusan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, “Filistin, Türk halkinin gönlünde her zaman özel bir yere sahiptir. Türkiye, Filistin halkinin hakli davasinda bugüne kadar hep yaninda durmus, dayanismasini her platformda ve her vesileyle samimiyetle sergilemistir. Bundan sonra da destegimiz devam edecektir. 1967 sinirlarinda, baskenti Dogu Kudüs olan, bagimsiz, egemen ve cografi bütünlüge sahip bir Filistin Devleti’nin teskili; tüm bölgemizin güvenlik, baris ve istikrari için zarurettir” ifadelerini kullandi.

Filistin’in uluslararasi toplum içinde egemen ve esit bir üye olarak hak ettigi yeri almasinin en samimi arzu oldugunu dile getiren Bakan Dönmez, “Bu yöndeki çabalara da destegimiz sürecektir. Uluslararasi toplum, bölgede gerginligi tirmandiran, iki devletli çözüm vizyonunu ve kalici baris zeminini tahrip eden tek tarafli adimlarin sona erdirilmesine ve Filistin halkinin haklarinin korunmasina yönelik çabalarini artirmalidir” açiklamasinda bulundu.

Programda HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan’a ise Filistin ve Türk halklari arasindaki dostluk ve is birligi iliskilerini güçlendirmedeki rolünden dolayi madalya verildi.

Kaynak: İHA