Sehir Cografyasini Gezerek Ögreniyorlar

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Cografya Bölümü ögrencilerinin aldigi “Sehir Cografyasi” dersi çerçevesinde yürütücü Doç. Dr. Muazzez Harunogullari ve bölüm hocalarindan Ars. Gör. Dr. Gülsen Ayhan’in katilimlariyla Sanliurfa çevresine teknik gezi gerçeklestirildi.

Sehir Cografyasini Gezerek Ögreniyorlar
Doç. Dr. Muazzez Harunogullari ve bölüm hocalarindan Ars. Gör. Dr. Gülsen Ayhan’in katilimlariyla Sanliurfa çevresine teknik gezi gerçeklestirilin gezide, Insanlik tarihinin en kadim yerlesme merkezlerinden Yukari Mezopotamya’da yer alan Sanliurfa-Göbeklitepe en eski inanç/kült merkezi olmasi bakimindan önem tasiyor. Milattan 10 bin yil öncesinde insa edilen, insanlik tarihini degistiren Göbeklitepe’deki tapinaklar, tarihin sifir noktasi olarak nitelendirilmektedir. Göbeklitepe ile ilgili bulgular insanlik tarihinin yeniden yazilmasi, bilinen tüm bilgilerin dogrulugunun yeniden gözden geçirilmesi bakimindan son derece önemlidir.

Yapilan saha çalismasinda ayni zamanda Sanliurfa Arkeoloji Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Balikligöl (Halil-ür Rahman Gölü), Eyüp Peygamber Makami ve Camisi, Tarihi Sanliurfa Çarsilari ziyaret edildi; sehirlerin dogmasinda, büyümesinde ve gelismesinde inancin, doganin sundugu imkânlarin, ticaretin önemi yerinde degerlendirildi.

Gezide ögrencilerin sinifta teorik olarak gördükleri dersler, sahada uygulamali olarak verildi.

Gözlem yaparak, görerek, yasayarak ögrenme metoduyla ögrenci merkezli egitim gerçeklestirilip böylelikle sinifta ögrenilen bilgilerin kaliciligi saglandi.
Kaynak: İHA