Meksika'da Kartel Siddeti Açiklamasi Okullar Tatil Edildi, Toplu Tasima Durduruldu

Meksika’nin Nuevo Laredo sehrinde kartel üyeleri ile güvenlik güçleri arasinda yasanan çatismalar nedeniyle kentte egitime ara verildi, toplu tasima hizmeti durduruldu.

Meksika’nin Tamaulipas eyaletine bagli Nuevo Laredo sehrinde sabahin erken saatlerinde kartel üyeleri ile güvenlik güçleri arasinda çatisma çikti. ABD’nin Texas eyaleti sinirinda yer alan kentte, kartel üyeleri çok sayida araci atese vererek yollari trafige kapatti. Sehrin birçok noktasinda yasanan çatismalar halkta panige yol açarken, yerel yönetim güvenlik nedeniyle okullarin tatil edildigini ve toplu tasima hizmetinin durduruldugunu açikladi.

Sehirdeki ABD Konsoloslugu ise, yasanan güvenlik sorunu nedeniyle tüm hizmetlerin askiya alinarak randevularin iptal edildigini duyurarak, personeline güvenli bir yere siginma çagrisi yapti.

Kartel liderinin tutuklanmasi nedeniyle çatismalar patlak verdi

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador yaptigi açiklamada, saldirilarin sehirde faaliyet gösteren bir kartel liderinin tutuklanmasi nedeniyle gerçeklestigini belirterek, yakalanan liderin son günlerde Nuevo Laredo sehrinde gerçeklestirilen birçok siddet olayindan sorumlu oldugunu ifade etti.

Yetkililer, 2 saatten fazla süren çatismalar sonrasi Meksika ordusunun destegiyle Nuevo Laredo sehrinde asayisin yeniden sagladigini bildirdi. Su ana kadar çatismalarda ölen ya da yaralanan olup olmadigi konusunda resmi bir açiklama yapilmazken, “Comandante Negrolo” olarak taninan kartel liderinin baskent Mexico City’ye götürüldügü bildirildi.

Kaynak: İHA