Karadeniz Fikrasi Gibi Trafik Cezasi

Samsun’da start-stop özellikli arabasi trafik isiklarinda stop eden bir vatandasa fahri trafik müfettisi tarafindan ceza kesildi. Sürücü kendisine kesilen 196 liralik cezaya itiraz etti.

Karadeniz Fikrasi Gibi Trafik Cezasi
Karadeniz’de fikralara konu olacak bir trafik cezasi meydana geldi. Ilkadim ilçesinde pazarlamaci olarak çalisan Ersel Sezgin (30), kiraladigi araç ile kirmizi isikta bekledi. O sirada otomobilin start-stop özelligi devreye girince araç stop etti. Bu sirada çevrede olan bir fahri trafik müfettisi Ersel Sezgin’e, “Kavsakta aracin motorunu durdurmak” suçundan trafik cezasi yazdi. Ceza yedigini eve gelen tutanak ile ögrenen Sezgin, cezayi ödeyip karara itiraz etti.

“Ceza nedenini görünce güldüm”

Cezayi ödemeye gittiginde yetkililerin de kendisine güldügünü ifade eden Ersel Sezgin, “Aracimla kavsakta isiklarin orada durdum. Arabamda start-stop özelligi oldugu için de isiklarda durunca araç otomatik olarak stop etti. Stop ettiginde tekrar çalistigi için benim arkamdan evime trafik cezasi geliyor. O yüzden su anda saskinlik içerisindeyim. Ilk önce ögrendigimde güldüm ve emniyet memurlarina söyledigimde onlar da ayni tepkiyi verdiler. Trafik cezasinin iptali için adliyeye gidip sikayetçi oldum. Toplam 196 lira ceza kestiler ama erken ödeme oldugu için 149 lira ile ceza ücretini ödemis oldum” dedi.



“Kavsakta motor stop ettigi için ceza yemisim”

Aracin özelligi nedeniyle ceza yediginin altini çizen Sezgin, “Ceza maddesinde ‘kavsakta motoru durdurmak’ yaziyor. Hiçbir sey sormadan direkt evime ceza gönderilmis. Aracin yakiti da bitmis olabilir, bozulmus da olabilir. Bunun için ceza yazilmasinin çok saçma oldugunu söyleyenler oldu. Sürekli kullandigim bir kavsak ve benden baska bir sürü araba vardi. Arkamdan gelen tek bir ceza var baska da bir sey yok. Gereginin yapilmasini talep ediyorum. Bu sekilde haksiz yere yazilan birçok ceza var. Etrafimdan da ayni sekilde bunun gibi birçok hatali ceza olaylari duyuyorum. Milyonlarca kiside oldugu gibi benim arabamda da start-stop özelligi var ve bundan dolayi ceza yemek sadece komik geliyor. Sadece gereginin yapilmasini, haksiz cezalarin uygulanmamasini istiyoruz” diye konustu.

Ersel Sezgin, kendisine yazilan cezanin iptal edilmesi için Samsun 1. Sulh Ceza Hakimligine basvuru yapti.
Kaynak: İHA