Adana'da FETÖ Sorusturmasi Açiklamasi 10 Süpheli Tutuklandi, 62 Adli Kontrol

Adana’da Fetullahçi Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapilanmasi (FETÖ/PDY) sorusturmasi nedeniyle gözaltina alinan 72 süpheliden 10’u tutuklandi, 62’sine adli kontrol verildi.

Adana'da FETÖ Sorusturmasi Açiklamasi 10 Süpheli Tutuklandi, 62 Adli Kontrol
Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen FETÖ/PDY sorusturmasi nedeniyle Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, haklarinda yakalama karari bulunan örgüt üyelerine ‘gaybubet evi’ ayarlayan ve yurt disina kaçmalarini organize eden, sohbet toplantisi düzenleyen ve katilan süphelilere yönelik çalisma yapti. Yaklasik 10 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan belirlenen 75 süphelinin yakalanmasi için 21 Kasim’da Adana merkezli 7 ilde safak operasyonu düzenlendi.

Operasyonda 72 süpheli gözaltina alinirken, adreslerde ise örgüte gönderilecegi degerlendirilen bir miktar para ile örgüt elebasinin kitaplari ele geçirildi.

Ihraç polis memuru Ramazan K.’nin ise hakkinda yakalama karari bulunan örgüt üyelerinin yurt disina kaçirilmasini organize ettigi ortaya çikti. Ramazan K. ile birlikte hareket eden Ali B. ile Ali Ç.’nin ise farkli ilçelerdeki dag ve yayla evlerini, örgüt üyelerinin saklanmasi için ‘gaybubet evi’ haline getirdigi belirlendi. Ali Ç.’nin bu evlerin ihtiyaçlarini karsiladigi, ayrica örgüte göndermek üzere ‘himmet’ adi altinda para topladigi öne sürüldü. 3 yil önce örgüt üyeliginden tutuklanan eski Adana Ticaret Borsasi Baskani Muammer Çaliskan’in oglu Bahattin Çaliskan’in ise örgüt üyelerini gaybubet evlerine ulasimini sagladigi belirlendi.

Süphelilerden eski ilaç mümessili Selçuk B.’nin, KHK ile kapatilan bir dernegin üyelerini yeniden bir araya getirmeye çalistigi ve sohbet toplantilari organize ettigi belirlendi. Bu toplantilarda ihraç ögretmen Dursun K.’nin sohbet hocaligi yaptigi, katilanlara da ’Bugünler geçecek ve yeniden ayaga kalkacagiz” seklinde telkinlerde bulundugu öne sürüldü. Toplantilara katilan süphelilerin, polisin takibinden yakalanmamak için kendi aralarinda üstü kapali konustugu, adreslerde ise araçlarini farkli bölgelere park ettigi belirtildi. Bazi süphelilerin ifadelerinde cenaze için bir araya geldiklerini söyledigi, bazilarinin da dogum günü için toplandiklarini ileri sürdükleri ögrenildi.

Gözaltina alinan süphelilerden ihraç doktor Sinan K. ile esi Esrar K.’nin evinde 2 adet F serisi 1 dolar, ihraç ögretmen Osman Ö.’nün evinde de 2 adet F serisi 2 dolar ele geçirildigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Dursun K., Ramazan K., Bahattin Çaliskan ve Ali B.’nin de aralarinda bulundugu 10 süpheli çikarildiklari mahkemece tutuklandi, 62 süpheli hakkinda ise yurt disina çikis yasagi tedbiriyle adli kontrol karari verildi.

Kaynak: İHA