Depremi Yasayan Minik Elisa'dan Vali'ye Mektup

Düzce’de meydana gelen depremin ardindan oturduklari bölgede Kizilay ve AFAD ekiplerini göremeyen 8 buçuk yasindaki Elisa, Düzce Valisi Cevdet Atay’a mektup yazdi. Mektubunda, "Buraya Kizilay ve AFAD hiç gelmedi. Buradaki insanlarda magdur oldu. Biz okulda böyle ögrendik. Gerekli bilgi için beni bilgilendirir misiniz?" yazan Elisa, Kizilay ekipleri ile bir araya gelmenin mutlulugunu yasadi.

Depremi Yasayan Minik Elisa'dan Vali'ye Mektup


Düzce’de 23 Kasim’da meydana gelen 5,9 büyüklügündeki depreme Bahçesehir’deki evinde yakalanan 8 buçuk yasindaki Elisa Kandemir, depremin ardindan sokaga çiktiginda bölgede Türk Kizilay ve AFAD ekiplerini göremedi. Ekipleri göremeyince çok üzülen minik kiz, Düzce Valisi Cevdet Atay’a mektup yazdi. Mektubunda Türk Kizilay ve AFAD ekiplerini Bahçesehir’de göremedigini belirten Elisa, Vali Atay’dan bilgi istedi.

"Kizilay gelseydi insanlara su, yiyecek ve battaniye verirdi"

Elisa’nin mektubunda su satirlar yer aldi: "Sevgili vali amca, deprem oldu ve biz Bahçesehir’de oturuyoruz. Ancak buraya Kizilay ve AFAD hiç gelmedi. Buradaki insanlarda magdur oldu. Insanlar sokakta kaldi. Eve çikamadiklari için yemeksiz kaldilar. Örtü almayi unuttular. Kizilay gelseydi insanlara su, yiyecek ve battaniye verirdi. Çadirda kurarlardi. Biz okulda böyle ögrendik. Gerekli bilgi için beni bilgilendirir misiniz?"

Minik Elisa yelek giydi, Kizilay’in çalismalarini inceledi

Mektubun sosyal medyada paylasilmasinin ardindan harekete geçen Kizilay ekipleri, Elisa’nin evine gitti. Minik Elisa, Kizilay Afet Yönetimi Genel Müdürü Ibrahim Özer ve diger kurumlarin temsilcileriyle birlikte Anitpark Meydani’nda incelemelerde bulundu. Kizilay’in Mobil Koordinasyon Merkezi’nde de ön toplantiya katilan Elisa Kandemir, giydigi kirmizi yelegi ile çadir kentte de vatandaslarla bulustu. Depremde çok korktugunu söyleyen Elisa, "Depremi yasadim ve çok korktum. Deprem oldu, Kizilay ve AFAD hiç gelmedi. Buradaki insanlar magdur oldu. Annem bunu sosyal medyada paylasmis. Insanlar da annemin bu paylasimini begenmis" dedi.

Yetkililer ile birlikte alanda incelemelerde bulundugunu ve keyif aldigini ifade eden Elisa, "Çok mutlu oldum. Alan çok eglenceliydi ve büyüyünce Kizilay da görev almak istiyorum" dedi.



"Elisa mektubu çok içten yazmis”

Mektubu okur okumaz harekete geçtiklerini belirten Kizilay Afet Yönetimi Genel Müdürü Ibrahim Özer, "Elisa’nin mektubunu okuduk. Çok içten yazmis. Kendi kelimelerini, kendi duygularini dile getirmis. Deprem meydana geldigi zaman kendi bulundugu bölgede AFAD ve Kizilay’in orada olmayisindan bahsetmis. Ilin mülki idare amirine yazmis. Bu aslinda, bir çocugun okulda kendisine verilen egitimin nasil hayatinda can buldugunun da göstergesi. Ihtiyaç halinde AFAD ve Kizilay’i etrafinda aradiginin göstergesi. Oldugu muhitte vatandaslarin evlerinde hasar olmadigi için çadir kent yok ama çocugun gözü ile hem Kizilay’in hem AFAD’in hem diger kuruluslarin burada nasil faaliyet gösterdigini görelim istedik. Elisa, en küçük Kizilay gönüllülerinden bir tanesi oldu. Kendi gözüyle alandaki çalismalari gördü. Buradaki ciddi çalismayi gördü. Bizde bundan dolayi mutluyuz, yeni bir gönüllü kazandik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA