Yayalara Çarpmisti, Dehsete Düsüren Görüntüler Ortaya Çikti

Tokat’ta 1 kisinin ölümü, 1 kisinin yaralanmasina neden olan trafik kazasinin güvenlik kamerasi görüntüleri ortaya çikti.

Yayalara Çarpmisti, Dehsete Düsüren Görüntüler Ortaya Çikti
Edinilen bilgiye göre kaza; 11 Kasim 2022 tarihinde Tokat-Sivas karayolu üzerinde bulunan bir dügün salonunun önünde meydana geldi. B.Ç. idaresindeki 60 VB 146 plakali Ford marka hafif ticari araç, dügün salonundan çikarak yolun karsisina geçmek isteyen Hüseyin Somuncu (68) ile kardesi K.S.’ye (57) çarpti. Agir yaralanan Somuncu, sevk edildigi hastanede hayatini kaybetti. K.S. ise tedavi altina alindi. Yasanan kazanin ardindan ortaya çikan güvenlik kameralari görüntüleri, olayin siddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde, yolun karsisina geçmek isteyen 2 yayaya hizla giden hafif ticari aracin çarptigi anlar yer aldi.

Baska can kayiplari yasanmamasi için önlem alinmasini istedi

Kazada babasini kaybeden Mahmut Somuncu, sehirlerarasi yol üzerinde bulunan dügün salonu önünde yaya geçidi, isiklandirma bulunmadigina dikkat çekti. Somuncu, ayni aciyi baskalarinin yasamamasi için bölgeye hiz koridoru konulmasi beklediklerini ifade ederek, "Burada bir baba daha ölmesin, bir ocak daha sönmesin. Sehrin girisindeki yaklasik 2 kilometrelik bölümde sürücüler hiz sinirlarina uymuyor. Yol üzerindeki isletme dügün sezonunda yogun oluyor. Yolun karsisinda otobüs duragi var ama yayanin geçebilecegi bir yaya geçidi yok. Rahmetli babam da refüjde yayalarin karsiya geçmesi için ayrilan yerden geçmek isterken bu elim kaza yasandi. Karayollarindan, belediyeden acilen burada gerekli çalismalarin yapilmasini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA