Ümit Özdag'a Kilis'te 'Suriyeli' Tepkisi

Kilis Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti yapan Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag’in "Suriyelileri ülkesine gönderecegiz" sözleri üzerine esnaf, "Çalistiracak isçi bulamiyoruz. Suriyeliler olmasa çalisacak isçi yok" diyerek tepki gösterdi.

Ümit Özdag'a Kilis'te 'Suriyeli' Tepkisi
Partilileriyle birlikte Küçük Sanayi Sitesi’ne gelen Ümit Özdag, esnafi ziyaret etti. Suriyelileri ülkesine göndereceklerini anlatan Özdag’a bir esnaf, “Bizim de elemanlarimiz siginmaci, isçi bulamiyoruz. Çalisan bulamiyoruz. Suriyelilerin gitmesi Kilis’i çok etkiler” dedi.

Baska bir esnaf ziyaretinde de Özdag’in ’Suriyelileri gönderecegiz’ demesi üzerine bir esnaf, “Biz Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ki, evlerimizi kiraya veriyoruz. Suriyeliler gidince ne olacak bu evler, ben çiftçilik yapiyorum. Arazimde çalistiracak Türk vatandasi bulamiyorum. Suriyeli çalisiyor. Suriyeliler gitse ben çalistiracak adam bulamam ki?” diye konustu.

Özdag, baska bir esnafi ziyaretinde de yine ayni sözleri söyleyince esnaf, “Suriyeliler giderse biz çok kötü durama düseriz. Insaatlarda çalisan bütün personeller Suriyeli, memlekette issiz yok ki, isçi ariyoruz, isçi yok. 490 kisi çalistiriyorum. Kaliteli, kalifiyeli isçi bulamiyorum. Sorunumuz çalisacak isçi bulamamaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA