Rize'de 'Sporun Yildizlari' Ödüllendirildi

Rize’den Ulusal ve uluslararasi turnuvalarda dereceye giren sporcular ve antrenörlerine “Sporun Yildizlari” programinda ödüller verildi.

Rize'de 'Sporun Yildizlari' Ödüllendirildi
Rize Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Sporun Yildizlari” ödül töreninde ulusal ve uluslararasi turnuvalarda dereceye giren sporcu ve antrenörlerine ödülleri verildi.

Rize Yenisehir Kapali Spor salonunda düzenlenen gösteri ve etkinliklerin sergilendigi tören Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Protokol konusmalarinin ardindan dünya karate kata sampiyonlarinin gösterilerinin ardindan ve dünya sampiyonu Kafkas dans ekibini gösteri yapti. 2024 yilinda yapilacak olimpiyatlar için Rize’den sporcu yetistirdiklerini ifade eden Rize Gençlik ve Spor Il Müdürü Gürhan Yildiz, "Bizim asil hedefimiz 2024 yilinda Fransa, Paris olimpiyatlarinda Rize’den sporcularimizin katilimini saglamamiz için elimizden gelen gayretle çalisiyoruz. Bunu basaracagimiza inaniyoruz. Çünkü Rize geçmiste bir çok olimpiyat sampiyonu, Avrupa sampiyonu ve Dünya sampiyonu yetistirmis bir ildir. Biz gençlerimize, çocuklarimiza sporu sadece yaristirmak için tavsiye etmiyoruz. Biz onlara vatanlari ve milletleri için önemli olan erdemleri kazandirmak için sporu tavsiye ediyoruz. Biz gençlerimize hep söyledik. Tekrardan söylüyorum, Bu ülkeye, bu vatan topragina, ay yildizli bayraga düsmanlik yapanlara, bunlarla kol kola yürüyenlere, Türk ordusuna dil uzatanlara asla firsat vermeyin" seklinde konustu.



Vali Kemal Çeber: "Hiçbir ile nasip olmayacak program Rize’de yapildi"

Rize spor anlaminda çok sansli bir oldugunu söyleyen Rize Valisi Kemal Çeber, "Ben sunu ifade edeyim, çok sansli bir iliz. Biz zaten özel bir iliz ama spor anlaminda özenildigimiz kadar sansli bir iliz. Sporun, sporcunun dostu her zaman yardimcisi olan Cumhurbaskanimiz var. Onun varligini Rize’de her türlü spor aktivitemizde hissediyoruz. Bir sansimiz daha var. Bu topraklar Osman Askin Bak gibi spor bakani çikarmis. Sporun yildizlari diye bir program hiçbir ile nasip olmayacak bir program Rize’de yapildi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA