Hukuk Mücadelesi Doktorlarin Lehine Sonuçlandi

Saglik Bakanligi, 2013-2014 yillari arasinda Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli doktorlara yapilan döner sermaye ek ödemelerini hatali oldugu gerekçesiyle 2016 yilinda faizi ile birlikte geri istemis, doktorlar ise uzmanlik alanlarina göre 15 bin ile 100 bin TL arasinda degisen ödemeleri Bakanliga iade ederek konuyu yargiyi tasimisti. Yaklasik 6 yil süren dava sonunda hukuk mücadelesini doktorlarin lehine sonuçlandi.

Hukuk Mücadelesi Doktorlarin Lehine Sonuçlandi


Emsal niteliginde bir karar

Yaklasik 6 yil süren davada doktorlarin avukatligini Kasim Aksoy üstlendi. Dava sonunda yüksek mahkeme Saglik Bakanliginin doktorlardan aldigi parayi faizi ile birlikte geri ödemesine karar verdi. Yüksek mahkemenin karari bu alanda emsal nitelikte bir karar oldu.

Ödemeler geri alinmisti

Konuyla ilgili olarak IHA muhabirinin sorularini cevaplandiran Av. Kasim Aksoy, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesinde 2013-2014 yillari arasinda yapilan döner sermaye ek ödemelerinin müfettis raporu dogrultusunda hatali oldugu gerekçesiyle faizi ile birlikte 2016 yilinda geri istendigini hatirlatarak “Yaklasik 100 doktordan faizi ile birlikte geri istenilen bu bedeller, doktorlarin uzmanlik alanlarina göre 15 bin ile 100 bin TL arasinda degisiklik gösteriyordu” dedi.

Kaynak: İHA