Fevkani Köprüsü'nün Yikimi Için Süreç Basladi

Zonguldak’ta 64 yil önce yapilan Fevkani Köprüsü’nün risk tasidigi gerekçesiyle yikilmasi ve yerine hazirlanan projenin yapimi için ihale yapildi.

Fevkani Köprüsü'nün Yikimi Için Süreç Basladi
Zonguldak’ta 64 yil önce insa edilen Fevkani Köprüsü’nün yikilmasi ve yeni projenin hayata geçmesi için çalismalar basladi.

ODTÜ’nün 2014 tarihli hazirladigi raporunda bakim ve onarim yapilmasina dikkat çekilen köprü; risk sebebiyle 2012 yilinda trafige kapatilmisti. 3 ila 3,5 tona kadar olan araçlarin 30 kilometre hizi asmamak kaydiyla 2014 yilinda kullanimina açilan köprünün ani çökme tehlikesi bulunmasi sebebiyle acil olarak yikilmasi gerektigi belirtilmisti.

"Fevkani Köprüsü ve Kavsagi Yapim Isi" isimli projenin ihalesinin yapildigi açiklandi. Pazarlik usulü yapilan ihalenin pazarlik usulünün seçilme gerekçesi olarak da "Dogal afetler, salgin hastaliklar, can veya mal kaybi tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapim teknigi açisindan özellik arz eden veya yapi veya can ve mal güvenliginin saglanmasi açisindan ivedilikle yapilmasi gerekliligi idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafindan önceden öngörülemeyen olaylarin ortaya çikmasi üzerine ihalenin ivedi olarak yapilmasinin zorunlu olmasi" ifadelerine yer verildi.

Ihaleyi alan firmanin 120 günde isi tamamlamasi bekleniyor. Geçen 16 Kasim günü imzalanan sözlesmenin 18 Kasim 2022’de baslayip 18 Mart 2023’te bitecegi ihale sözlesmesinde yer aldi. Pazarlik usulüyle yapilan ihalede toplam dört firmanin teklif verdigi; ihale bedelinin ise 47 milyon oldugu kaydedildi.

Ihale geçen 26 Ekim günü Karayollari 15. Bölge Müdürlügü Ihale Salonu’nda gerçeklestirildi.

Ihalenin yaklasik maliyetinin ise 51 milyon 106 bin 193,50 TL oldugu kaydedildi.
Kaynak: İHA