Erzincan'da METEK Egitim Toplantisi Yapildi

Erzincan’da METEK III projesi çerçevesinde kalite uygulamalarinda sürdürülebilirlik egitim toplantisi yapildi.

Erzincan'da METEK Egitim Toplantisi Yapildi
METEK III Projesi çerçevesinde sektörel mükemmeliyet merkezlerinin kurulmasi yoluyla Mesleki ve Teknik Egitimin Kalitesinin Artirilmasi Teknik Yardim Projesi dahilinde bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen kapanis toplantisina Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Haci Ali Akin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk MTAL, Hürriyet MTAL, Atatürk MTAL, Mesleki Egitim Merkezi, OSB Mesleki Egitim Merkezi okul yöneticisi ve kalite koordinatörlerinden toplam 30 ögretmen katildi.

METEK III Projesi çerçevesinde, 22-25 Kasim 2022 tarihleri arasinda toplam 4 gün süren egitimde, Kalite Araçlarinin Sürdürülebilirligi, EQAVET’e katilimin saglanmasina yönelik Kalite Güvence Sistemi, KG uygulamalari, Okul Öz Degerlendirme, Dis ve Iç Degerlendirme, EQAVET sistemi içerigine yönelik bilgilendirme oturumlari gerçeklestirildi.

Projenin 25 pilot ilde gerçeklestirilecek faaliyetler sonucunda mesleki ve teknik egitimde kalite güvence sistemi sürecinin daha etkili bir hale gelmesi amaçlaniyor. Bu manada Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügünden Umut Açikgöz ile Proje uzmanlari Fulya Sürmen ile Çagdas Kunt ilgili konuya iliskin egitim verdi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi ortak finansmani ile desteklenen ve Meslekî ve Teknik Egitim Genel Müdürlügünün Operasyon Faydalanicisi oldugu "Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulmasi Yoluyla Mesleki ve Teknik Egitimin Kalitesinin Artirilmasi Operasyonu Teknik Yardim Projesi (METEK III)" çerçevesinde ögretmen ve idarecilerin egitimi, Mesleki ve Teknik Egitimin cazip bir seçenek haline getirilmesi ve sektörel mükemmeliyet merkezlerini kurarak okullar, sosyal ortaklar ve özel sektör arasindaki is birliginin artirilmasi yoluyla mesleki ve teknik egitimin kalitesinin uluslararasi boyutta gelistirilmesi amaçlanmakta.
Kaynak: İHA