ZBEÜ'de Sergi Ile Kadina Yönelik Siddet Farkindaligi Olusturdular

25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Günü dolayisiyla Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu tarafindan Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle siddet farkindaligina dikkat çekildi.

ZBEÜ'de Sergi Ile Kadina Yönelik Siddet Farkindaligi Olusturdular
Etkinlikte farkli sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik ortamlardan kadinlari temsil eden figürler ve algi olusturmayi hedefleyen sloganlarin yer aldigi görseller kullanildi.

Sergide, siddetin önlenmesine yönelik sloganlarin yani sira siddete ugrayan kadinin izleyecegi yollarin da yer aldigi bilgi mesajlari ve akilli telefon uygulamalarinin bulundugu dövizler ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Gümüs, günün anlam ve önemine yönelik yaptigi konusmada kadinin topluma güç veren varliginin siddetle yok edilemeyecegine inandigini vurguladi.

“Siddet insanlik için kabul edilebilir bir kavram degildir. Kadina, çocuga ya da herhangi bir canliya uygulanan siddet aslinda yasantimizi tümden yaraliyor” diyen Gümüs, gençlerin bu noktada bilinçli olmasinin siddetin önlenmesi için bir firsat oldugunu ifade etti.

Düzenlenen etkinligin bu amaca ulasacagina inandigini belirten Doç. Dr. Gümüs, konusmasinin sonunda emegi geçen Yüksekokul Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Nebahat Eler ve idari personel Aynur Tali basta olmak üzere tüm çalisanlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA