Türkiye'nin En Uzun 3. Tüneli Kar Düstügünde Tek Tüpten Hizmete Açilacak

Karadeniz Bölgesi’ni Iç Anadolu Bölgesi’ne baglayan önemli güzergahlardan olan 5 bin 900 metre uzunlugundaki Egribel Tüneli’nin bir tüpü kar düstügünde tek tüpten hizete açilacak.

Türkiye'nin En Uzun 3. Tüneli Kar Düstügünde Tek Tüpten Hizmete Açilacak
Yapimina 2015 yilinda baslanan Giresun’u Sebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas iline baglayan 2 bin 200 metre rakimli Egribel geçidinde insa edilen her biri 5 bin 900 metre uzunlugunda olan çift tüplü Egribel Tüneli’nin geçen yil oldugu gibi bu kis mevsiminde de kar düstügünde bir tüpünün çift yönlü olarak ulasima açilmasi bekleniyor.

Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli olma özelligine sahip Egribel Tüneli’nin ulasima açilmasiyla birlikte mevcut mesafe 6,5 kilometre kisalirken seyahat süresi de yaklasik 30 dakika kisalacak.

Her kis mevsiminde 2 bin 200 rakimli Egribel Geçidi’nde dolmusçular basta olmak üzere birçok sürücünün magdur kaldigini ifade eden dolmusçu Ekrem Çalsimsek, “Neredeyse 15 yildir Giresun-Sebinkarahisar dolmus soförlügü yapiyorum. Daha önceki yillarda yolcularimla beraber Egribel Geçidi’nde mahsur kalarak Karayollari santiyesinde bekledigimiz oldu. Ancak geçen yil tünelin tek tüpünün hizmete geçmesiyle bir magduriyettik yasamadik. Kis mevsimi bitince baharda yine tüneli kapatmislar çalismalara baslamislardi. Bu yil da yine tek tüpünün kar yagdiginda çift serit olarak hizmete açilacagi belirtildi. Buna da çok sevindik. Bu tünel hem magduriyettikleri bitiriyor hem de yolumuzu yaklasik yarim saat kisaltiyor” dedi.



"Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açilmasidir"

Egribel Tüneli’nin geç olmus ama güç olmamis bir hizmet oldugunu ifade eden Sebinkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Savli ise “Sebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle Sivas ve hatta Erzincan basta olmak üzere Iç Anadolu’ya baglayan en kisa yol bu güzergahtir. Bu nedenle ilk önce yapilmasi gereken bir tüneldi, ama en son yapilan tünel oldu. Ancak bu bile bizim için mutluluk verici bir hizmet oldu. Dolayisiyla hizmet çok güzel bir hizmet ama gecikmis bir hizmet. Geç oldu ama güç olmadi diyoruz. Özellikle kis aylarinda büyük magduriyetler yasaniyordu. Haftalarca ilçemizden Giresun’a acil isi olanlar dahi gidemiyordu. Simdi sükürler olsun ki tek tüpü de olsa kis aylarinda hizmete açiliyor. Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açilmasidir” diye konustu.

Kaynak: İHA