Osmaniye'de 'Kitap Fuari' Kitapseverlere Kapilarini Açti

Osmaniye Belediyesi tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenen ‘Kitap Fuari’, görkemli bir törenle kitapseverlere kapilarini açti.

Osmaniye'de 'Kitap Fuari' Kitapseverlere Kapilarini Açti
Osmaniye Belediyesi’nin ev sahipliginde ‘7’den 70’e okuyoruz’ sloganiyla 6’ncisi düzenlenen Kitap Fuari ziyaretçilerine kapilarini açti. Söylesi programlari ile birlikte çocuklara özel programlarin düzenlenecegi fuarda, onlarca yazar ve binlerce kitap okuyuculariyla bulusacak. Masal Park yaninda 3 bin 400 metrekarelik kapali alanda 10 gün boyunca 09.00-20.00 saatleri arasinda kitapseverlere açik olacak olan fuarda tüm söylesiler ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Amaçlarinin ülkenin degerlerini koruyacak olan nesillere katki saglamak oldugunu ifade eden Belediye Baskani Kadir Kara, “Kitap Fuarimizin altincisini düzenliyoruz. Amacimiz, yeni yetisen neslin kendi degerlerine sahip çikan, sanal dünyanin disinda gerçek hayatin var oldugunu bilen, kendilerine emanet edilen ülkesinin degerlerini koruyarak yasatacak olan nesillere katki saglamaktir. Ayni zamanda Osmaniye’mizin büyümesine ve gelismesine katki saglamaya çalisiyoruz” dedi.

Fuarin gençlere ve çocuklara kitap okuma aliskanligi kazandiracagini söyleyen Vali Erdinç Yilmaz ise, “Geçen yil fuara çok ilgi olmustu, bu sene daha büyük ilgi olmasini bekliyoruz. Kitap fuarlari kültürün ve medeniyetin en önemli destekleyicilerindendir. Düzenlenen bu fuar siz gençlerimizin ve çocuklarimizin birçok kitabi okumasina firsat sunacaktir ve kitap okuma aliskanligi kazanilmasina önemli katkilari olacaktir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Yilmaz, Baskan Kara ve diger protokol üyelerinin fuar alanini gezmesi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA