Hasan Ve Seyma Cinayetinde Katil Zanlilarinin Ifadeleri Kan Dondurdu

Kirsehir’de kaybolduktan sonra öldürüldükleri belirlenen Hasan Aydogan ile Seyma Demir cinayetinde katil zanlilarinin ifadeleri kan dondurdu. Saniklar Sami Aydogan ve Sefik Ekici, cinayet konusunda birbirini suçlarken yasanan olayi soguk kanlilikla anlatmasi ise dikkatlerden kaçmadi. Mahkeme heyeti davayi ertelerken, öldürülen Hasan Aydogan’in 12 yasindaki küçük kiz kardesi Rabia Aydogan hakimden idam isteyerek agabeyinin katilinin cezalandirilmasini istedi.

Hasan Ve Seyma Cinayetinde Katil Zanlilarinin Ifadeleri Kan Dondurdu


Kirsehir Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya saniklar Sami Aydogan ve Sefik Ekici, SEBGIS üzerinden bulunduklari cezaevinden baglandi. Sanik savunmalarini alan mahkeme heyeti islenen cinayetin ayrintilarini dinledi. Saniklar Sami Aydogan ve Sefik Ekici, mahkeme de islenen cinayetle ilgili birlerini suçladi. Sanik Sefik Ekici, savunmasinda cinayeti arkadasi Sami Aydogan’in isledigine dair ses kaydi aldigini iddia etti. Ekici, “Arkadasim Sami Aydogan, Seyma ve Hasan adli gençlerin yanina giderek kendisini polis olarak tanitip otomobilden 2 genci de silah zoruyla indirdi. Ikisini de bulundugumuz araca bindirerek kelepçeledi. Daha sonra Kortullu köy yoluna sürerek issiz bir alanda Seyma ile konusmak için bizi araçtan indirdi. Ben maktul Hasan ile disarida bekledim. 5-6 dakika sonra otomobilden inerek önce Seyma’yi sonra da Hasan’i silahla öldürdü. Sonra onun silahla korkutmasiyla birlikte cesetleri aracin bagajinda götürerek Kizilirmak kiyisina gelerek nehre attik. Otomobil içinde Hasan ve Seyma’ya Sami kelepçe takarak bekletti. Olaydan sonra arkadasim Sami ile bulustuk. Bir parkta konusmalarimizi ses kaydina aldim ve ses kaydini emniyete teslim ettim” dedi.



Olayi agri kesici hap etkisi ile hatirlamiyormus

Kirsehir’de islenen cinayetin ayrintilarini anlatan sanik Sami Aydogan ise suçlamayi kabul etmeyerek cinayeti arkadasi Sefik Ekici’nin isledigini iddia etti. Aydogan, “Olay günü nöbetten çikmistim basim agriyordu. Arkadasim Sefik Ekici’den agri kesici olarak bildigim hap aldim, sonrasinda ise yasananlari net olarak hatirlamiyorum. Arkadasim Sefik’i sürekli hocalara götürüyordum, akli dengesi yerinde degildi. Agbayir adli mevkiye gittik. Orada Sefik, çocuklarin bulundugu otomobil yaninda bizim aracimizi durdurdu. Otomobilden inerek kendisini çocuklara polis olarak tanitip kendi aracimiza aldik. Sonra da benim bilmedigim köy yoluna girdik. Sefik çocuklari araçtan indirip önce Seyma’yi sonra Hasan’i öldürdükten sonra ben akan kani görüp yere yigildim ve kusmaya basladim. Onun silah zoruyla birlikte cesetleri Kizilirmak Nehri’ne attik. Sefik Ekici’nin anlattigi gibi ses kaydi var ise çözümlenmesini istiyorum. Birlikte dinleyelim” seklinde konustu.



Belediye ihmalini avukat gündeme getirdi

Aydogan ailesinin avukati Mehmet Ali Alan, saniklarin suçu ortak islediklerine kanaat ettiklerini fakat Kirsehir Belediyesindeki güvenlik görevlilerinin olaydan 9 gün önce islenen mazot hirsizligi olayina karismalarina ragmen belediyenin islem yapmamis olmasini sonrasinda da cinayetin islenmesini gündeme getirdi. Belediye görevlilerinin saniklar haklarinda islem yapilmamasi sonrasi cinayet olayinin gerçeklestigini belediyenin ise cinayet islendikten 3 gün sonra mazot hirsizligi hakkinda suç duyurusunda bulundugunu söyleyen avukat Alan, belediye hakkinda da yasanan olayla ilgili suç duyurusunda bulunacagini belirtti.

Mahkeme heyetinin durusmayi 20 Aralik 2022 tarihine ertelemesinin ardindan, Aydogan ve Demir ailesi bireyleri, sanik Sefik Ekici’nin avukati Cemil Cahit Piskin’e sanik hakkindaki savunmasi nedeniyle tepki gösterdi. Mahkemeyi takip eden Hasan Aydogan’in 12 yasindaki küçük kiz kardesi Rabia Aydogan Agir Ceza Reisinden idam isteyerek agabeyinin katilinin cezalandirilmasini istedi.

Saniklar Ekici ve Aydogan, ‘Kisiyi hürriyetinden yoksun birakma, nitelikli cinsel saldiri, canavarca hislerle adam öldürme’ suçlarindan yargilaniyor. Mahkeme Cumhuriyet Savcisinin mütalaasinin ardindan ertelendi.

Olayin geçmisi

Olay, Kirsehir’de 25 Mart 2022’de yasandi. Hasan Aydogan (21) ve Seyma Demir’den (18) haber alamayan ailesi polise giderek kayip ihbarinda bulundu. Emniyet ekiplerinin çalismalari sonucu otomobil, Bagbasi Mahallesi Agbayir mevkiinde ormanlik bir alanda terkedilmis halde bulundu. Araçta sahislara ait cep telefonlari, montlar ve Seyma Demir’e ait kisisel esyalarinin oldugu çanta ele geçirildi. Ekiplerce merkeze bagli Kortullu köyünde yapilan aramalarda Kizilirmak kenarinda Seyma Demir’in cansiz bedeni olaydan 3 gün sonra kiyiya vurmus halde bulundu. Hasan Aydogan’in cesedi ise kiz arkadasiyla birlikte öldürüldükten 77 gün sonra Kizilirmak’ta bulunmustu.
Kaynak: İHA