Gazeteciyi Darp Eden Iki Süpheli Hakkinda Hapis Karari

Karabük’te iki yil önce gazeteciyi darp eden üç süpheliden ikisi hakkinda mahkeme hapis karari verdi.

Gazeteciyi Darp Eden Iki Süpheli Hakkinda Hapis Karari
9 Kasim 2020 tarihinde Ergenekon Mahallesi Köprülü Sokak Vadi park sitesinin önünde meydana gelen olayda gazeteci Sait Alici kimligi belirsiz kisiler tarafindan darp edilerek hastanelik olmustu. Alici’nin sikayetçi olmasi üzerine Nuri B., Kamil Ç. ve Murat Ç. polis ekiplerinin çalismalariyla yakalandi. Emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri mahkemece tutuklanan süpheliler 6 ay sonra tutuksuz olarak yargilanmak üzere serbest birakildi.

Karabük 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonrasi, Kamil Ç. ile Murat Ç. hakkinda 1’er yil 2 ay, Nuri B. isimli sahsa ise 11 ay 20 gün hapis cezasi verildi.

Mahkeme, iki süpheli hakkinda adli sicil kayitlarina göre daha önce birçok kasitli suçtan mahkumiyetleri bulunmasi ve haklarinda ikinci kez tekerrür hükümlerinin uygulanmasi da gözetildiginde, ileride tekrar suç islemekten kaçinacaklarina dair mahkemece olumlu kanaat olusmadigindan, saniklar hakkinda hapis cezasinin ertelenmesine, hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina ve seçenek yaptirimlara çevrilmesine yer olmadigina karar verdi. Diger sanik Nuri B’nin ise sabikasiz olusundan dolayi CMK 231/5 maddesi uyarinca hükümen açiklamanmasinin geri birakilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA