Erzurum'da 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü Etkinlikleri

25 Kasim Kadina Yönelik Siddete karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla Erzurum’da çesitli etkinlikler düzenlendi.

Erzurum'da 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü Etkinlikleri
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce Yakutiye Kent Meydaninda düzenlenen programda basin bildirisi okundu.

Programa Erzurum Vali Yardimcisi Ahmet Özdemir, ASH Il Müdürü Cemil Ilbas, Siddet Önleme ve Izleme Merkezi Müdürü Sükran Göktas, kamu kurum temsilcileri ve STK temsilcileri katildi.

ASH Il Müdürü Ilbas, burada yaptigi açiklamada, siddetin ger türlüsüne karsi olduklarini belirterek, siddet konusunda yapilan çalismalara degindi.

Ilbas söyle devam etti: "Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Gününün 1999 yilinda kadina yönelik siddete karsi toplumda farkindalik amaciyla BM Genel Kurulu karari ile ilan edildi.6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun ile devletimizin kadinlara sahip çiktigi bir kez daha anlasilmaktadir. Kadinin Statüsü çerçevesindeki hizmetlerimizin temel amaci; kadinin insan haklarinin korunmasi ve gelistirilmesine yönelik çalismalar yapmak, kadinlarin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yasamdaki konumlarini güçlendirmek, hak, firsat ve imkanlardan esit biçimde yararlanmalarini saglamaktir’’

Kadina yönelik yapilan hizmet modellerine deginen Ilbas, ‘’Kadina Yönelik Hizmet Çesitlerimiz; Kadin Konukevi araciligiyla sunulan koruma, bakim ve egitim hizmeti, siddet önleme ve izleme ve merkezi araciligiyla önleyici ve tedbir karari izlemesi, aile ve bosanma süreci danismanligi hizmeti ve egitim programlaridir. Erzurum’da kurulan kadinlara yönelik Siddet Önleme ve Izleme Merkezi, doguda ilk kurulan merkez olma özelligini tasimaktadir. SÖNIM, Siddetin önlenmesi ile koruyucu önleyici ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasina yönelik destek ve izleme hizmetlerinin verildigi, yedi gün yirmi dört saat çalismalarin yürütüldügü kurulusumuzdur. Hizmetleri üç baslikta toplarsak; Siddetin önlenmesi ve tedbir kararlarinin izlenmesi Siddet magduru kisilere yönelik hizmetler, Siddeti uygulayan kisilere karsi tedbirler olarak özetleyebiliriz. Dünyanin her yerinde kadina siddet, üzerinde önemle durulmasi gereken bir sorun oldugundan dolayi bizlerin de bu konuda üzerimize düsen görevi hassasiyetle yerine getirmemiz gerekmektedir. Kadinlarina sahip çikmayan, onlara deger vermeyip siddete maruz birakan kisiler en degerli varliklarimiz olan annelerimizin manevi degerlerini yok saymis olmaktadirlar. Dünya kadinlari için kabul edilen bu günde kadinlarimiza sahip çikmamiz gerektigini bir kez daha hatirlamamiz ve unutmamamiz temennisiyle, Kadina Yönelik Siddete Karsi Mücadele ve Uluslararasi Dayanisma Gününün farkindalik olusturmasini diliyorum’’ dedi.

Etkinlige Erzurum Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Engelli Koordinasyon Merkezi, Erzurum Barosu temsilcileri katildi.

Programa katilanlar ‘’Kadina Siddete Hep Birlikte Dur diyelim’’, ‘’Kadina El Kal Kalkamaz’’afis ve pankartlariyla farkindalik olusturdular.
Kaynak: İHA