AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sarieroglu Açiklamasi 'Istihdamla Büyüyen Bir Türkiye Var'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, istihdamla büyüyen bir Türkiye oldugunu belirterek, “Ekonomi ile ilgili büyüme, istihdam yatirimlarinin arttigi, ihracatin arttigi bir ekonomi modeli. Insallah bunlarin etkisiyle fiyat dalgalanmalarinda da istikrarli bir sürece dogru gittigimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sarieroglu Açiklamasi 'Istihdamla Büyüyen Bir Türkiye Var'
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sarieroglu, çesitli programlara katilmak üzere Aksaray’a geldi. AK Parti Il Baskanliginda katildigi teskilat toplantisinin ardindan esnaf ziyareti yapan Sarieroglu, Aksaray Belediyesi tarafindan yaptirilan Taptuk Emre Kitap Konagi’nin açilis törenine de katildi.

Törende konusan Sarieroglu, genel merkez tarafindan yapilan gönül belediyeciligi çalismalarini anlatti. Sarieroglu, “AK Parti’nin belediyecilik anlayisi bu; hizmet belediyeciligi, insa belediyeciligi, ihya belediyeciligi. Her kösesi gerçekten ciddi bir isçilikle islenen bir belediyecilik anlayisimiz var. Kadinlari, gençleri, çocuklari, yaslilarimizi düsünen, onlarla ilgili alanlari, imkanlari gelistiren bir belediyecilik anlayisidir” dedi.

Kadina yönelik siddetle mücadelenin dünyada oldugu gibi Türkiye’de de kararlilikla devam edecegini belirten Sarieroglu, “Biliyorsunuz 25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Uluslararasi Mücadele Günü. Bugün tüm dünyada kadina yönelik siddete karsi ortak bir durus sergileniyor. Dilegimiz, arzumuz artik kadina yönelik siddet olaylarinin yasanmamasidir” ifadelerini kullandi.

Gençleri Teknofest kusagi olarak gördügünü vurgulayan Sarieroglu, “Türkiye yüzyili vizyonumuzu açikladik 28 Ekim’de Ankara’da. Iste bugün açilisini gerçeklestirdigimiz Taptuk Emre Kitap Konagimiz da Türkiye yüzyili vizyonuyla bire bir uyumlu. Çünkü o vizyonumuzda gençlerin yüzyili diyoruz. Insallah gençleri Türkiye yüzyilina hazirlayacak olan çok güçlü bir imkan, gerçekten çok güzel çalismalar yapiliyor. Insallah bugüne kadar yaptigimiz çalismalarla Teknofest kusagi diye nitelendirdigimiz gençlerimizin insallah yerel yönetimler anlaminda da bu tarz hizmetler, bu tarz imkanlarla bulustuklarinda Türkiye’nin gelecegine çok güçlü katkilar saglayacaklarina yürekten inaniyorum” dedi.



“Istihdamla büyüyen bir Türkiye var“

Geçtigimiz sene yüzde 11 oraninda bir büyüme performansi, bu senenin ilk yarisinda yüzde 7,5 bir büyüme oraniyla Türkiye’nin diger ülkelere fark atan bir konumda oldugunu belirten Sarieroglu, “Sadece büyüme degil, istihdamla beraber bir büyüme performansi ortaya koyuyoruz. Aksaray’da da bu anlamda önemli

gelismeler yasaniyor. 31 milyona varan gerçekten tarihimizin en büyük istihdam oranlarina ulasmis durumdayiz. Aksaray’in da bu istihdam oranlarina katkisi iste yeni kurulan OSB’lerimiz, genisleme çalismalari, yapilan yatirimlar o anlamda çok kiymetlidir. Istihdamla büyüyen bir Türkiye var. Ihracatta rekorlarimizi kiriyoruz. Son grup toplantimizda son rakamlari da Cumhurbaskanimiz açikladi.

Bir taraftan ekonomi ile ilgili büyüme, istihdam, yatirimlarin arttigi, ihracatin arttigi bir ekonomi modeli. Insallah bunlarin etkisiyle fiyat dalgalanmalarinda da istikrarli bir sürece dogru gittigimizi ifade etmek istiyorum” diye konustu.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer ise, “Su anda Aksaray’imizda üç tane kitap konaginin insaatini gerçeklestirdik ve bir tanesinin daha önce açilisini yapmistik. Bugün de sizlerin tesrifleri ile Taptuk Emre ismini verdigimiz kitap konagimizin açilisini yapiyoruz. Kitap konagimiz an itibariyla 180 kisiye hizmet verecek büyüklükte ve niteliktedir. Gençlerimiz içerisinde ücretsiz imkanlardan faydalanabilecegi, okuma faaliyetlerini ders çalisma ve grup çalisma odalari ile beraber gerçeklestirecekler. Insallah bu sekilde belediyemize ait 5 kitap konagi mevcut olmus olacak” dedi.

Kaynak: İHA