Vali Karadeniz, Kültür Yatirimlarini Inceledi

Manisa’da restorasyon çalismalari devam eden kültür yatirimlarini yerinde inceleyen Manisa Valisi Yasar Karadeniz, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Vali Karadeniz, Kültür Yatirimlarini Inceledi
Manisa Valisi Yasar Karadeniz, restorasyon ve yapimi devam eden kültür yatirimlarini inceledi. Programda Vali Karadeniz’e, Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskani ve Vali Yardimcisi Nihat Kaynar, Il Kültür Turizm Müdürü Ibrahim Sudak, yüklenici firma ve ilgili kurum yetkilileri eslik etti.

Programda ilk önce Osmanli döneminden günümüze ulasan cami, medrese, han, hamam, türbe disinda tek yapi olan ve restorasyon çalismalari devam eden Fatih Kulesinde incelemelerde bulunan Vali Karadeniz, çalismalarinda gelinen son durum hakkinda Il Kültür Turizm Müdürü Ibrahim Sudak ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi. 4 ayri eski dönem fotograflarin incelenerek birebir ayni tas ve dokudan restorasyon çalismalari devam eden Fatih Kulesi’nde çalismalar titizlikle devam ediyor.

Vali Yasar Karadeniz, daha sonra Cumhuriyet döneminin sembol yapilarindan birisi olan ve tamamlandiginda Manisa’nin tarih ve kültürüne hizmet edecek bir kimlige kavusacak olan Vali Konagi’nda incelemelerde bulundu. Restorasyon çalismalari tamamlandiginda Sehir Müzesi olarak hizmet verecek olan konakta; Millî mücadele dönemi, yangin ve sonrasi, sehrin imari ve ihyasi ile egitim, kültür, spor tarihi gibi konulara deginilecek.

Vali Karadeniz, Salihli Ilçesi Sart Mahallesinde bulunan Lidya Uygarliginin baskenti Sardes Antik Kenti Ören Yerinde yapilan ziyaretçi merkezindeki çalismalari da inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanligi, Manisa Valiligi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) isbirligi ve Zafer Kalkinma Ajansi’nin da destegi ile yapilan ziyaretçi merkezi yüzde 90 oraninda tamamlandi.

Yapilacak Ziyaretçi Merkezi ve Çevre Düzenlemesi Projesine ayrica Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi’de destek verecek.

Sardes Antik Kenti ören yeri içinde bulunan Gymnasium ve Artemis Tapinagi bölümlerinde olusturulacak ziyaretçi merkezlerinde giris, görsel sunum odasi, hediyelik esya ve kafeterya bölümü, yöresel ürünler satis standi, geçici eser deposu, bay-bayan, engelli wc leri, otobüs otoparklari bulunacak.
Kaynak: İHA