Müslümanlar, Siddetli Yagisa Aldirmadan Kabe'yi Dualarla Tavaf Etti

Mekke’de yüzlerce Müslüman, umre ibadetini yerine getirirken siddetli yagisa aldiris etmeden Kabe’yi dualar esliginde tavaf etti.

Müslümanlar, Siddetli Yagisa Aldirmadan Kabe'yi Dualarla Tavaf Etti


Suudi Arabistan’in batisinda siddetli yagislar hayati durma noktasina getirirken, Mekke’de de olumsuz hava kosullari etkili oldu. Kabe’de bir araya gelen yüzlerce Müslüman ise, saganak yagisa aldirmadan umre ibadetlerini gerçeklestirdi. Çok sayida kisinin Kabe’yi tavaf ettigi o anlarda birçok mümin de siddetli yagis altinda namaz kildi.

Sel felaketinde 2 kisi hayatini kaybetmisti

Cidde kentinde Kral Abdulaziz Uluslararasi Havalimani’nda bazi uçuslar olumsuz hava kosullari nedeniyle askiya alinirken, güvenlik gerekçesiyle Kral Abdülaziz Üniversitesi de dahil olmak üzere egitim ve ögretime ara verilmisti. Yetkililer, su ana kadar sel felaketinde 2 kisinin hayatini kaybettigini açiklayarak, halka gerekli olmadikça disari çikmamalari çagrisinda bulunmustu. Onlarca araç, ev ve is yerinin sular altinda kaldigi Cidde’de bazi araçlar sel sularinda sürüklenmisti. Sivil savunma ekipleri, araçlarinda mahsur kalan çok sayida kisiyi kurtarmisti.
Kaynak: İHA