Milli Savunma Bakani Hulusi Akar'dan Ögretmenler Günü Mesaji

Ögretmenler Günü dolayisiyla bir mesaj yayinlayan Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Üzerimizde büyük emekleri olan, çocuklarimizi fedakarlik, sabir ve hosgörü ile yetistirip yarinlara hazirlayan kiymetli ögretmenlerimizin bu anlamli gününü en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar'dan Ögretmenler Günü Mesaji
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Bakan Akar mesajinda, “Üzerimizde büyük emekleri olan, çocuklarimizi fedakarlik, sabir ve hosgörü ile yetistirip yarinlara hazirlayan kiymetli ögretmenlerimizin bu anlamli gününü en içten duygularla kutluyorum. Bu vesileyle Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de “Millet Mektepleri Basögretmenligi” unvani verilisinin 94’üncü yil dönümünde saygi ve sükranla yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakan Akar söyle devam etti:

"Egitim, ülkelerin ve milletlerin gelecegine yöne veren en önemli unsurdur. Bu bakimdan ülkemizin hemen her alanda elde ettigi basari ve büyümeyi kararlilikla sürdürebilmesi, ayni zamanda ’Türkiye’nin Yüzyili’ vizyonuna uygun adimlar atabilmesi için, nitelikli egitim ve egitimciler hayati önemi haizdir. Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ögretmenlerdir. Ögretmenden, egiticiden mahrum bir millet henüz bir millet adini alma yetenegini kazanamamistir’ diyerek ögretmenlerimizin bu hayati rolünü vurgulamistir.

Milli Savunma Bakanligi kadrolarindaki ögretmenlerimiz dahil tüm ögretmenlerimiz bu sorumluluk duygusuyla vatanimizin her kösesinde yarinlarimizin teminati genç nesillerimizi milli ve manevi degerlerine bagli, aklin ve bilimin rehberliginde yürüyen, ülkesi için yilmadan yorulmadan çalisan, özgüveni yüksek, saglam karakterli bireyler olarak yetistirmek için büyük gayret sarf etmektedir.

Daima hatirlanmalidir ki aydinligin simgesi, yol göstericimiz olan ögretmenlerimizin ’fikri hür, irfani hür, vicdani hür’ nesiller yetistirmek için idealist bir ruhla yaptiklari hizmet, vatan savunmasi kadar kutsaldir.

Bu vesileyle, Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sehit ögretmenlerimiz basta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm ögretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla yad ediyor, tüm ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, kendilerine saglik, esenlik ve basarilar diliyorum.”
Kaynak: İHA