Gülseren Hüseyin Dogan Ilkokulu Ögretmenler Günü'nde Açildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde Quick Sigorta’nin yaptirdigi Gülseren Hüseyin Dogan Ilkokulu Ögretmenler Günü’nde açildi.

Gülseren Hüseyin Dogan Ilkokulu Ögretmenler Günü'nde Açildi


Maher Holding ve Quick Sigorta Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Erdemoglu tarafindan kayinpederi ve kayinvalidesi adina Mahmutlar Mahallesi’nde insa edilen 32 derslikli "Gülseren Hüseyin Dogan Ilkokulu"nun açilisi yapildi. Merhum babasinin yasam ilkeleri arasinda ülkenin kalkinmasi için egitim ve üretimin önemi oldugunu söyleyen Quick Sigorta Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Erdemoglu, babasinin yasarken baslatilan kalici eser birakma sevdasina devam ettiklerini vurguladi. Okulun yapiminda emegi bulunan herkese tesekkür eden Erdemoglu, “Bu okulda okuyacak gençlerin Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi muasir medeniyetler seviyesine ulasmak için çalisan, çaliskan, vatansever, dürüst ve namuslu insanlar olarak yetismelerini temenni ediyorum. Okulumuzun Alanya’miza, ülkemize ve dünya insanligina hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“26 ülkeden ögrenci barindirdigi için uluslararasi okul olmus”

Sigorta sektörünü tanitmak ve anlatmak istediklerini belirten Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Baskani Mehmet Akif Eroglu, sigorta sektörünün önemini Türk halkina duyurmak istediklerini ve okulun açilisinin buna vesile oldugunu söyledi.

Alanya’nin uluslararasi marka haline geldigini belirten SEEDK Baskani Eroglu, “Okullarimiz bilim yuvalari ama Alanya uluslararasi marka haline gelmis bir sehir. Bu okulda 26 ülkeden ögrenci barindirdigi için uluslararasi okul olmus. Türkiye’mizin refah, baris ve huzur ortami bunlara da vesile oluyor. Bu da beni ayrica mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

Hayir yapmanin Türk ve Islam geleneginde önemli oldugunu belirten Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, hayirseverlerin Alanya’yi tercih ettikleri için tesekkür etti. Alanya’nin tercih edilmesinde dogal ve kültürel özelliklerinin yani sira insani özelliklerinin de etkili oldugunu vurgulayan Kaymakam Ürkmezer, yaklasik 100 bini yabanci 500 bin insanin ilçede yasadigini söyledi.

Okulun Mahmutlar Mahallesi’nde yapilmasinin da önemine deginen Kaymakam Ürkmezer, “Çünkü Mahmutlar Mahallesi yabanci nüfusu yogun olan ve her geçen gün gelisen bir bölge. 160 ülkeden insan yasayan bir Alanya’da 26 ülkeden ögrencinin burada okuyacak olmasi bizi çok mutlu ediyor. Bu huzur ve güvenle olan bir sey. Alanya çok sükür güvenli bir kent. Basta hayirseverimiz Mahmut Bey ve esi olmak üzere Quick Sigorta ailesine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Okulun açilis törenine Maher Holding ve Quick Sigorta Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Erdemoglu, Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) Baskani Mehmet Akif Eroglu, Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskan Yardimcisi Ali Yenialp, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Yilmaz, siyasi parti temsilcileri, Quick Sigorta acente temsilcileri ve çok sayida davetli katildi.



Alanya Müftüsü Ihsan Ilhan’in duasinin ardindan kesilen kurdele ile okulun açilisi gerçeklestirildi.

Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer tarafindan hayirseverlere plaket verildi.

Quick Sigorta Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Erdemoglu ise destek verenlere plaket verdi. Ardindan okula giren protokol ögrenciler tarafindan oynanan halk oyunlari gösterisini izledi. Etkinlik protokolün okulu gezmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA