Giresun'da Aday Ögretmenler Yemin Etti

Giresun’da 24 Kasim Ögretmenler Günü çerçevesinde aday ögretmenlerin yemin töreni gerçeklesti.

Giresun'da Aday Ögretmenler Yemin Etti
24 Kasim Ögretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Giresun’da ilk olarak Giresun Valiligi önünde bulunan Atatürk heykeline çelenk birakildi. Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezinde devam eden program saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Programda Il Milli Egitim Müdürü Ertugrul Tosunoglu, günün anlam ve önemini belirten konusma yapti.

Tosunoglu, konusmasinda ögretmenligin önemine deginerek “Ögretmenler bir toplumun saglikli, düsünen bireylerini yetistirme görevlerini üstlenmistir. Ülkelerin gelismesi, kalkinmasi ancak iyi egitimden geçmis fertlerin yetismesiyle saglanabilir. Sizler bu onurlu meslegi icra ederken ülkemizin aydinlik gelecegini sizlerin alin teri belirliyor. Bizlere hayallerimizin pesinden kosmayi ögreten, sevmenin karanligin en büyük düsmani oldugunu kulagimiza fisildayan dahili ve harici düsmanlari unutma diyen, bir insani sevmeyi bir hayvani korumayi, güzel bir söz söylemeyi ve hayati tüm renkleriyle bize ögreten degerli meslektaslarimin bu özel gününü yürekten kutluyorum” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan aday ögretmenlerin yemin töreni gerçeklesti. Daha sonra tören çesitli etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA