Bitlis'te 24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlandi

Bitlis’te 24 Kasim Ögretmenler Günü düzenlenen programla kutlandi.

Bitlis'te 24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlandi
Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

‘Bitlis’in sehit ögretmenleri’ adli video gösteriminin ardindan konusan Il Milli Egitim Müdürü M. Emin Korkmaz, “Yüce Yaradan hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu emri ile ögretmenin rehberliginin ne denli önemli oldugunu bize anlatiyor. Bu emri bize aktaran Peygamberimiz dahi ‘ben bir ögretmen olarak gönderildim’ diyor. Çünkü ögretmenlik mesleginin kutsalligini bunlar da biliyorlardi. Sadece bizim Peygamberimiz degil, gelen her Peygamber kendi toplumunu dönüstürmek, ilahi emirleri aktarmak ve toplumun yasantisini yeniden dizayn etme adina ögretmenlik görevlerini üstlenmislerdir. Ögretmen kardeslerimiz bu yolda Gazi Mustafa Kemal’in de dedigi gibi ilmi hür, vicdani hür ve irfani hür nesiller yetistirmek zorundalar” diye konustu.

Türk milletinin kadim kültüründe üç kisinin elinin öpüldügü ifade eden Korkmaz, “Kültürümüzde anne, baba ve ögretmenin eli öpülür. Bunu Hazreti Ali ‘Bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum’ sözüyle çok daha güzel bir sekilde ifade ediyor. Idealist ögretmen, özverili ögretmendir. Idealist ögretmen, cefakar ögretmendir. Idealist ögretmen, yol gösteren ögretmendir” dedi.

Korkmaz’in konusmasinin ardindan ‘Ögretmen olmak’ adli video gösterimi yapilirken, adayliklari kaldirilan ögretmenlerin yemin töreni gerçeklestirildi.

Program 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi ögretmenlerinin mini konseri ile son buldu.

Programa Bitlis Vali Yardimcisi Izzet Cem Eser, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Il Emniyet Müdürü Celal Özcan, kurum amirleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA