Vali Akbiyik Açiklamasi 'Egitime Büyük Yatirim Yaptik'

Hakkâri Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere bakanlarin Hakkari’ye pozitif bir ayrimcilik tanidiklarini belirterek, “Egitime büyük yatirim yaptik” dedi.

Vali Akbiyik Açiklamasi 'Egitime Büyük Yatirim Yaptik'
Fiziki olarak yenilenerek modern bir hale getirilen Hakkari Anadolu Lisesi ve pansiyonunu ziyaret eden Vali Akbiyik; Vali Yardimcisi Talha Batal, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, sube müdürleri ve okul yöneticileri tarafindan karsilandi. Güçlendirilen okuldaki birimleri gezerek incelemelerde bulunan Vali Akbiyik, daha sonra siniflari ziyaret ederek ögrencilerle sohbet etti. Gençlerle ve onlarin egitimleriyle alakadar olmayi meslek hayati boyunca kendine ilke edindigini ifade eden Vali Akbiyik, “Gençlerimizin her zaman yaninda olacagiz. Baslattigimiz ‘Bir Kitap Bir Insan’ projesi ile gençlerimizin okuma kültürüne katki sunmak için çalismaya devam edecegiz. Sizlere önerim, onlarla bulustugunuz zaman, sizleri büyülü dünyalara götürecek ve sizleri yalniz birakmayacak olan kitaplar, en iyi dostlariniz. En büyük hedefiniz de çaliskan, onurlu ve saygideger bir insan olmak olsun" dedi.

Milli Egitim Müdürlügü tarafindan güçlendirilmesi, bakim ve onarim isleri tamamlanan okulda incelemelerde bulunan Vali Akbiyik, "Fiziki açidan fazladan derslik sayisina ulasarak modern ve estetik görünüme kavusan Hakkâri’deki okullarimiz, çok iyi imkanlara kavusuyorlar. Bu okulumuz da depreme dayaniklilik açisindan bu yil elden geçirildi. Bu bina ile beraber bu yaz tatili boslugundan da faydalanarak, 11 okul binamizi ve pansiyonlarini depreme tamamen dayanikli hale getirdik. Hakkâri’deki okullarimizi güvenli hale getirme çalismalarimiz devam edecek. Hakkari bu konuda çok sansli. Cumhurbaskanimiz olsun, Milli Egitim Bakanimiz ve diger bakanliklarimiz olsun ilimize pozitif bir ayrimcilik taniyorlar. Buradan sükranlarimizi sunuyoruz. Biz bu okullarimizin pansiyonlarini, egitim binalarini, diger sosyal etkinlik alanlarini da tamamen elden geçirdik. Basta Milli Egitim Müdürü olmak üzere ekipteki tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Ögretmen arkadaslarimiz da ilimizde baslattigimiz egitim seferberliginde gayretli çalismalariyla bizleri son derece memnun etmislerdir. Bu vesileyle tüm ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü simdiden kutluyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA