Ünlü Kuaför Murat Kiliç Açiklamasi 'Soguk Havalarda Saç Bakimina Dair 5 Önemli Kurala Dikkat'

Saç tasarimcisi Murat Kiliç, soguk havalarda saç bakiminin bir hayli önemli oldugunu vurgulayarak dikkat edilmesi gereken 5 önemli kurali anlatti.

Ünlü Kuaför Murat Kiliç Açiklamasi 'Soguk Havalarda Saç Bakimina Dair 5 Önemli Kurala Dikkat'
Kuaför Murat Kiliç, saçlarin canli ve gür bir görünüm elde edebilmesi için birçok hususun ön planda tutulmasi gerektigini belirterek, "Soguk havalarda saçlarin neme çok daha fazla ihtiyaç duydugu biliniyor. Bu nedenle özellikle soguk aylarda saç bakimina çok daha fazla önem verilmeli. Dogru sampuan kullanimi, saçlarin ihtiyaç duydugu neme ulasmasini saglayacaktir. Bunun yani sira disari çikmadan önce saçlar kesinlikle kurutulmali" dedi.

"Dogru sampuan, saçlarin hacim kazanmasini saglar”

Sampuan kullaniminda önemli bir detay oldugunu vurgulayan saç tasarimcisi Kiliç, “Soguk havalarda saç derisinin nemsiz kalmasi, saç dökülmesi ve kepek gibi problemlere sebep oluyor. Bu nedenle özellikle bu aylarda dogru sampuan kullanimi oldukça önemli. Saç tipine uygun sampuan tercih edilerek saç bakimi uygulanmali" seklinde konustu.

"Çok sicak su ile dus saçlari yipratir”

Çok sicak su ile dus almanin saç derisindeki dogal yaglara zarar verdiginin altini çizen Murat Kiliç, “Dustayken suyun sicakligini kademeli bir sekilde arttirmak mümkün. Fakat çok fazla sicak su, saç derisindeki bulunan ve saçlari besleyen dogal yaglara zarar verir. Bu nedenle çok sicak su yerine daha ilik suyla dus almak, saç bakimi açisindan önemlidir" ifadelerini kullandi.

Soguk havalarda sapka kullanimi

Saçlari yagmur, rüzgar gibi doga kosullarindan korumak için sapka takilmasini öneren Kuaför Kiliç, “Soguk havalarda sapka kullanimi, saçlarin yagmur ve sert rüzgarlardan korunmasini mümkün kilacaktir. Bu nedenle disari çikmadan önce mutlaka bir sapka takin" ifadelerine yer verdi.

"Saçlarin mutlaka kurutulmasi gerekiyor"

Disari çikmadan önce saçlarin kurutulmasi gerektigini de ifade eden Kiliç, “Saçlar islakken kirilmaya çok daha fazla meyilli oldugu için disari çikmadan önce saçlarinizi kurutmaniz oldukça önemli. Ayrica saç kurutma makinesini kurutma sirasinda saçlariniza çok yaklastirmayin. Böylelikle saçlariniza zarar vermemis olursunuz. Kis aylarinda saçlar çok daha fazla kirildigi ve yiprandigi için belirttigim hususlarin ön planda tutulmasi, saçlarin çok daha canli ve hacimli bir görünüm elde etmesini olanakli hale getirecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA