Köy Okulunu Sicak Bir Yuvaya Dönüstürdü

Bingöl’ün bir köyünde 4 yildir sinif ögretmenligi yapan Erhan Köçer, kis aylarinda ögrencilerinin üsümemesi için sabah erkenden gelerek siniftaki sobayi yakiyor. Köçer, ardindan evde hazirlayip getirdigi çorbayi soba üstünde isitarak sicak sicak ögrencilerine ikram ediyor.

Köy Okulunu Sicak Bir Yuvaya Dönüstürdü
Yaklasik 15 yildir sinif ögretmeni olan Erhan Köçer (35), son 4 yildir merkeze bagli Çukurca Yeni Yerlesim Ilkokulu’nda görev yapiyor. Okuldaki sinifi bir ev gibi döseyen Erhan ögretmen, kis aylarinda ögrencilerinin üsümemesi için soba kurdu. Sabah erkenden okula gelip soba için odun kiran ve daha sonra sobayi yakan Erhan ögretmen, evde hazirladigi çorbayi da sobada isitip ögrencilerinin isinmasi için ikram ediyor. Bölgede çetin geçen kis aylari nedeniyle birkaç yildir bunu düzenli olarak yapan Erhan ögretmen, hem ögrencilerin hem de velilerin sevgisini kazandi.

Sobayi yakip sinifi hazirladiktan sonra ögrencilerini bekledigini söyleyen Erhan Köçer, bu sekilde ögrencilerin derslere daha pozitif basladigini vurguladi. Köçer, “Okulumuz, Bingöl’ün kirsalinda yer alan bir köy okulu. Bilindigi gibi kisa girdik ve burada havalar soguk. Ocak ve subat aylari daha soguk geçiyor. Kis aylarinda sabah okula geldigimde önce kovalari dolduruyorum, sonra sobayi hazirlayip içeriyi isitiyorum ve ögrencilerimi o sekilde bekliyorum. Sabahlari rutin haline getirdigimiz bir etkinligimiz var. Sinifin içi sicakken kendilerini rahat hissetmeleri ve derse pozitif enerji ile baslamalari için ögrencilerime çorba sunumu yapiyorum. Çorbami hazirlayip getirip, ögrencilere sicak olarak sunuyorum. Sinifin ortamiyla isinan ögrenciler, çorbayla da isininca derse asiri sekilde motive oluyor. Bu da bizim içimizi isitiyor ve derslerimize bu sekilde basliyoruz” seklinde konustu.

Matematigi daha sevilebilir hale getirmek için oyun ve müzikle anlatim yapan Köçer, bu sekilde ögrencilerin daha basarili oldugunu söyledi.

Köçer, “Özellikle ilkokulda, temel egitimde matematigi sevilebilir hale getirmek için oyunlastiriyoruz. Etkinliklerle yapiyoruz. Ögrenciyi isin tamamen içine katiyoruz. Içine müzikte katiyoruz, ögrenciler oyun oynadigini saniyor ama aslinda matematigi de ögrenmis oluyor. Bu sekilde yapamam korkusu olmuyor. Oynarken, etkinlige katilirken hem yapiyor hem de basarili oldugunu görüyor ve sonraki ögrenmeleri tetikliyor” dedi.

Emekli olana kadar köy okullarinda ögretmenlik yapmak istediginin altini çizen Köçer, “Meslegimde 15’inci yila girdim ve 15 yildir köy ögretmeniyim. Isteyerek, bilerek ve severek bu isi yapiyorum. Emekli olana kadar köylerde kalmayi düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA