Burdur'da Asayis Çalismalarinda Yakalanan 62 Süpheliden 52 Kisi Tutuklandi

Burdur’da il genelinde suçun önlenmesi, olaylarin aydinlatilmasi ve suçlularin yakalanmasina yönelik yürütülen çalismalarda farkli suçlardan gözaltina alinan 62 süpheliden 52’si tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan 04 -18 Kasim 2022 tarihleri arasinda yapilan çalismalarda 6 adet kesici alet (biçak-pala), 9 adet ruhsatsiz av tüfegi ele geçirildigi ve toplamda 4 sahis hakkinda adli islem yapildigi bildirildi.

Mal varligina karsi islenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaslarin maddi zararlarinin giderilmesi amaciyla yürütülen çalismalarda meydana gelen 9 hirsizlik olayinin tamami aydinlatilirken olaya karisan 6 süpheli sahis yakalanarak haklarinda adli islem yapildi. Aranan sahislarin yakalanmasi amaciyla yürütülen çalismalarda ise farkli suçlardan (hirsizlik, kasten yaralama, tehdit vb.) aranmasi olan toplamda 62 sahis yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Sevk edilen 52 sahis tutuklandi, 10 sahis ise serbest birakildi.

Yakalanan sahislardan; “Bir Kimseyi Fuhusa Tesvik Etmek / Yaptirmak /Aracilik Etmek/Yer Temin Etmek” suçundan 13 yil, 4 ay hapis cezasiyla aranan (1) sahis, “Hirsizlik” suçundan 6 yil, 8 ay ve 4 yil 9 ay hapis cezasiyla aranan (2) sahis, “Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanuna Muhalefet” suçundan 5 yil, 4 ay hapis cezasiyla aranan (1) sahis ve “Ikametten Hirsizlik” suçundan 6 yil hapis cezasiyla aranan (1) sahis tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA