Balikesir'de Domuzlar Sahili Talan Etti

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde dogada aç kalan domuzlar, sahile inip piknik alanlarini talan etti.

Balikesir'de Domuzlar Sahili Talan Etti
Burhaniye’de kis sartlarinin kendisini göstermesi ve yazlikçilarin bölgeyi bosaltmasiyla aç kalan domuzlar, yemek aramak için sahillere indi.

Burhaniye Pelitköy’e bagli Baglarburnu ve Gadana mevkilerinde belediye tarafindan piknik alanina çevrilmis sahil seridini her sene talan eden domuzlar, bu sene de araliklarla yaklasik 5 dönüm yesil alana zarar verdi.

Yazin bölgenin en cazip deniz turizmine ev sahipligi yapan Pelitköy sahil seridi domuzlarin istilasina ugradi. Yaklasik 4 kilometre uzunlugunda Pelitköy sahil seridinde ki yesil alanlari talan eden domuzlar, aksamlari yürüyüs yapan vatandaslarin da korkmalarina neden oldu. Burhaniye Belediye ekipleri bozulan alanlarda düzenleme çalismalarina basladi.

Domuzlar, geceleri sürüler halinde kirsaldan sahile inerek, sahildeki sulu yesil alanlarin altinda yiyecek ariyor. Burunlariyla topragi kazan domuzlar bu sekilde her sene belirli araliklarla yesillikleri talan ederek kullanilamaz hale getiriyor. Hem maddi, hem de is gücü olarak belediyeyi zarara sokan domuzlar, can güvenligi bakimindan vatandaslarin sikayetlerine konu olmaya basladi.

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Emel Göktekin, bozulan yesil alanlarin tesviye ve çimleme çalismalarini yapamaya basladiklarini belirterek “Belediye Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerimizle, domuzlar tarafindan her yil talan edilen alanlari komple temizleyerek düzenlemesini yapiyor ve toprak tesviyesini yaparak yeni çim tohumlarini topraga ekiyoruz. Fakat bu çalismalarimiz geçici bir çözüm. Çünkü domuzlar, sürekli olarak bu bölgede sahile inerek bu talani yapiyorlar. Bunun kalici çözüme ulastirilmasi için kurumlarin ortaklasa is birligi içinde çalisma yaparak kalici bir çözüm bulmasi gerekiyor. Biz belediye olarak bu konuyla ilgili çalismalarimiza basladik, gerekli kurumlarla da görüsmelerimizi saglayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA