AOSB Verimlilik Ve Sürdürülebilirlik Ödülleri Açiklandi

Firmalarinin ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini ele alarak önemli etkiler saglamis projelerini öne çikarmak ve genis kitlelerle paylasmak amaciyla düzenlenen AOSB Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Ödülleri sonuçlari açiklandi.

AOSB Verimlilik Ve Sürdürülebilirlik Ödülleri Açiklandi
Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürü Ersin Akpinar, Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Ödüllerinin amacinin; kurumlarin ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini ele alarak önemli etkiler saglamis projeleri öne çikarmak ve genis kitlelerle paylasmak, bu projeler ile degisimi tesvik ederek diger kurum ve kuruluslarda da benzer projelerin hayata geçmesine katki sunmak oldugunu bildirdi.

Verimlilik ve sürdürülebilirlik kavramlarinin önemine vurgu yapan Akpinar, “Sürdürülebilirlik; içinde bulundugumuz zamanin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarini, ekosistem üzerinde olumsuz etki olusturmadan ve gelecek nesillerin olanaklarina zarar vermeden karsilamak olarak tanimlanmaktadir. Bir baska ifade ile günümüzde ihtiyaçlarimizi karsilarken, gelecek kusaklarin da ihtiyaçlarina sahip çikmak zorundayiz” dedi.

Dogal kaynaklarin sinirinin tükenmesini önleyerek ekolojik dengenin korunmasi gerektigine dikkati çeken Akpinar, verimlilik ve sürdürülebilir gelisme arasinda yakin pozitif baglantilar oldugu belirterek, Dünya Çevre ve Kalkinma Komisyonu’nun da ‘sürdürülebilirlik’ kavramini; insanlarin mevcut ihtiyaçlarini, gelecek nesillerin ihtiyaçlarini karsilayabilecek kaynaklarin miktarini ve seklini etkilemeden karsilayabilmesi” olarak tanimladigini kaydetti.

Bu yil ilki düzenlenen Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Ödülleri için basvuruda bulunan tüm firmalar ile dereceye giren firmalari tebrik eden AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, “Tüm projeler, çesitli üniversitelerimizden akademisyenler tarafindan titizlikle incelenmistir. Emeklerinden dolayi jüri üyelerimize de ayrica tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Birincilik ödülleri

AOSB’nin Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Ödüllerinde; Atik Yönetimi kategorisinde Zahit Alüminyum, Sürdürülebilir Inovasyon kategorisinde Güney Çelik, Enerji Verimliligi kategorisinde BOSSA, Su Yönetimi kategorisinde ise Palmiye Tekstil birincilik ödüllerinin sahipleri oldu.

Dereceye giren firmalara ödüllerinin 14 Aralik 2022 tarihinde AOSB Bölge Müdürlügü Seyhan Salonu’nda düzenlenecek törenle verilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA