AK Parti'li Atabek'ten HDP'ye Tepki Açiklamasi 'Haydi Söylesenize 'PKK Çocuk Katilidir, Kadin Katilidir' Diye. Ne Mümkün'

TBMM’de HDP’nin önergesi üzerine söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek, “Insanin biraz yüzü kizarir, 2 gün sonra Ögretmenler Günü’nü kutlamak nasip olmayan Aysenur’un kani kurumadan kadin siddetinden bahsetmeye. Haydi söylesenize ’PKK çocuk katilidir, kadin katilidir’ diye. Ne mümkün” dedi.

AK Parti'li Atabek'ten HDP'ye Tepki Açiklamasi 'Haydi Söylesenize 'PKK Çocuk Katilidir, Kadin Katilidir' Diye. Ne Mümkün'
TBMM’de HDP’nin önergesi üzerine söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek, sözlerine Gaziantep’te terör saldirisinda sehit olan 5 yasindaki Hasan’i ve 22 yasindaki ögretmen Aysenur’u anarak basladi.

Atabek, “Söze nereden ve nasil baslayacagimi bilmedigim bir ruh hali içinde konusmak durumundayim bugün. Çünkü yüregim, Istanbul’daki terör saldirisinda hayatini kaybeden Arzu ve evladi Yagmur, Yusuf ve evladi Ecrin, Adem ve esi Elif için alev alev yaniyor. Dün Gaziantep’te, en güvenli yerinde evinde oyuncaklari ile oynarken sehit olan 5 yasindaki Hasan ile yaniyor. Ailesinin ögretmen oldugu için gurur duydugu Aysenur kardesimin sehadeti ile yaniyor. Terör saldirisi sonucu, çocuklarin okullarinda yaralanmalari nedeniyle bir anne olarak alev alev yanarken konusmak adeta zulüm oluyor” ifadelerini kullandi.

HDP’nin önergesi üzerine konusan Atabek, “Önerge siddet üzerine, hadi anlatalim aciyi diyecegim, önergeyi veren terör örgütüne ’dur’ diyemeyenler ve hatta bagini kesemeyenler ve hatta sirtini dayayanlar olunca, gözleri kör, kulaklari sagir, vicdanlari felç olmus ise ne desek nafile, ne desek yetersiz. Daga kaldirilan kiz çocuklarinin, çocukluklari, gençlikleri, hayalleri ellerinden alinirken de önerge verseydiniz keske. O kizlara tacizler, tecavüzler siddetin en alasi yapilirken, vicdaniniz neredeydi ki. Hangi siddetten bahsediyorsunuz siz. Insanin biraz yüzü kizarir, 2 gün sonra Ögretmenler Günü’nü kutlamak nasip olmayan Aysenur’un kani kurumadan kadin siddetinden bahsetmeye. Haydi söylesenize ’PKK çocuk katilidir, kadin katilidir’ diye. Ne mümkün. Zaten biz de bugün size ne sayi, ne önlem, ne siyaset anlatacak degiliz bugün size aynada kendinize bakip Hasan’i, Aysenur’u görmenizi tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

AK Parti’nin kadina yönelik siddete karsi olan durusuna deginen Atabek, “Bizim kadina yönelik siddet ile mücadelemiz bir sözlesme ile baslamadi, bir sözlesme ile de bitmez. Son 20 yildir bu alanda attigimiz adimlari, reformlari, anlatmak, degil 3 dakika 3 saat yetmeyecektir. Bir insan hakki ihlali olarak gördügümüz, kabul ettigimiz ve yürüttügümüz kadina yönelik siddetle mücadelemiz, kanuni düzenlemelerimiz, politika belgelerimiz, koruyucu ve önleyici mekanizmalarimiz kapsaminda, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde, ‘sifir tolerans’ ilkesiyle, ayni kararlilikla, ayni etkin sekilde uygulamaya devam edecegiz. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin. Biz kararliligimizi net bir sekilde devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA