Tehditlere Ragmen Türkiye'nin En Ucuz Ekmegini Satiyor
Sivas’ta bir firinci aldigi tehditlere ragmen vatandaslardan hayir duasi alabilmek için ekmegin fiyatini 2 liraya düsürdü, bu sekilde de kar ettigini belirip düsük fiyat uygulamasinda kararli oldugunu söyledi.

Ucuz ekmek sattigi için meslektaslari tarafindan tehditte edildigini ifade eden Yildiz, fiyat politikasinin böyle devam edecegini söyledi.
“Tehdit edildim”
Firin isletmecisi Ali Yildiz, ekmegi ucuz sattigi için tehdit edildigini iddia ederek, “Para kazanmak çok güzel yalniz uzun vadede helalinden kazanmak önemli. Kimse yanlis anlamasin benim firinci camiasi ile ve Sivas’ta ki diger meslektaslarima ile bir zarim zorum yok. Delide degilim sokaktan da para toplamiyorum. Ama sistemin bir noktada kirilmasi lazim. Sivil toplum örgütlerinin bu noktada duyarli olmasi lazim. Birkaç tane meslektasim dedigim arkadas farkli muhabbetler yaptilar. Bunun içinde tehdit santaj da dahil. Olayi adli mercilere yansittik ama duyarli olunmadi. Aslinda sikintilarimiz çok. Ama gücümüzün yettigi kadar Allah ömür verdigi sürece de biz bu fiyat politikasini böyle devam ettirmeye çalisacagiz” dedi.
“Benim günahim çok dua almak istiyorum”
Günahinin çok oldugunu ve bu yüzden dua almak istedigini ifade eden Yildiz, “Benim günahim çok dua almak istiyorum. Baska bir gerekçesi yok. Tabi bu mesajimi anlayan anliyor. Takdiri ben tüketiciye birakiyorum, Sivas halkina birakiyorum. Herkes 3 buçuga satarken bizdeki fiyati duyunca önce sasiriyorlar. Zaman zaman izdiham oluyor. Kalabalik oluyor. Elimizden geldigi kadar geleni bos çevirmemeye çalisiyoruz” diye konustu.
“Grami Belediye rayici, 200 gram”
Iki liraya sattigi ekmegin 200 gram oldugunu ifade ederek, “Allah bin bereket versin karnimiz doyuyor. Grami Belediye rayici 200 gram. Normalde 3 buçuk liradan satilmasi gerekiyor. Tesadüfü tarttigimiz ekmekler 205 210 gram geliyor. Simit pogaça da ayni fiyata. Önümüzde ki haftalarda ürün yelpazemiz biraz daha genisliyor” ifadelerini kullandi.
