Nigde Eczaci Odasi Baskani Öztürk Açiklamasi 'Zam Kokusu Geldigi Zaman Bazi Ilaçlari Bulmakta Zorluk Çekiyoruz'

Nigde Eczaci Odasi Baskani Nihat Öztürk, ilaçlarda zam ihtimali olustugu dönemlerde bazi ilaçlari piyasada bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Nigde Eczaci Odasi Baskani Öztürk Açiklamasi 'Zam Kokusu Geldigi Zaman Bazi Ilaçlari Bulmakta Zorluk Çekiyoruz'
Ilaç konusunu sürekli gündeme tasidiklarini ifade eden Öztürk, “Piyasada çok kullanilan özellikle antibiyotiklerin, bazi çocuk suruplari, kadin dogum ile alakali infertire ilaçlarini bulmakta zorluk çekiyoruz. Biz bunu sürekli dile getiriyoruz. Önemli miktarda ilaç piyasada su anda yok. Daha dogrusu biz bunlari reprezantlara sordugumuz zaman depolara gönderdiklerini ifade ediyorlar, depolara sordugumuz zaman ’yok’ diyorlar. Biz ise her zaman oldugu gibi ilaç zam kokusu geldiginde bu ilaçlari bulmakta zorlaniyoruz. Vatandasa yardimci olmaya çalisiyoruz. En azindan diyoruz ki ’Elimizde bu ilaç yok ama bunun es degeri su ilaç var. Eger arzu ederseniz bu ilaci verelim’ seklinde bir tavsiyede bulunuyoruz. Vatandas arzu ederse es deger ilaci veriyoruz” dedi.

Es deger ilaçlari bazi vatandaslarin istemedigine dikkat çeken Öztürk, "Ancak bazi vatandaslarimizin es deger ilaca siddetli bir sekilde itiraz ettiklerini görüyoruz. Bu itiraz dogru bir davranis degil kesinlikle. Çünkü es deger ilaç dedigimiz ilaç bire bir reçetede yazili ama ismi farkli olan ilaçtir. Etken maddeleri bire bir aynidir. Ilacin adeti de dogal olmak üzere bunun için vatandaslarin bize yardimci olmalarini rica ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA