Kocaeli'de Iki Farkli Noktada Yangin

KOCAELI – Kocaeli’nin Kandira ilçesindeki ormanlik alan ile Gebze’deki otluk alanda yangin çikti. Kandira’da lodosun etkisiyle büyüyen yangina müdahale

Kocaeli'de Iki Farkli Noktada Yangin
sürerken, Gebze’de çikan yangin kontrol altina alindi.

Kandira ilçesi Kefken bölgesi ile Gebze’nin Cumaköy mevkiinde yangin çikti. Iki yangin da lodosun etkisiyle büyüdü. Gebze’de aniz yakmak isteyen vatandasin alevi kontrol edememesi sebebiyle yangin otluk alana siçradi. Kandira’da ise ormanlik alanda bilinmeyen bir sebeple çikan yangin kisa sürede büyüdü. Ihbarla bölgeye Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne bagli itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlügü ekipleri, gönüllü itfaiyeciler ve saglik ekipleri sevk edildi. Bölge halki da söndürme çalismalarina katildi.



"Vatandas kendi bahçesindeki anizi yakmak isterken siçramis"

Gebze’de çikan yangin ise itfaiye ve gönüllü ekiplerin hizli müdahalesiyle kontrol altina alindi. Gebze Kaymakami Mehmet Ali Özyigit de yangin bölgesine gelerek, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Köyde tarla yangini ihbarini alan ekiplerin 6 dakika içinde olay yerine geldigini ve müdahaleye basladiklarini ifade eden Özyigit, "Can ve mal kaybimiz yok. Ormana siçrama yok. Köyümüzde gönüllülerin olmasi bizim için sevindirici. Olaya ilk müdahale eden gönüllülerimiz. Vatandas kendi bahçesindeki anizi yakmak isterken siçramis. Ormana, yapiya siçrama yok. Tamamen kontrol altina alindi, sogutma çalismasi yapiliyor" dedi.

Kaynak: İHA