VOC-Test Merkezi, Fuarda Tanitildi

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin’in açilisini gerçeklestirdigi ‘’Istihdam Egitim Ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programi (IESP SOP) Projeler Fuari’’nda stant açarak VOC-Test Merkezini ve faaliyetlerini tanitti.

VOC-Test Merkezi, Fuarda Tanitildi
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginca Ankara’da düzenlenen “IESP SOP Projeler Fuari”na GTO MYM’nin VOC-Test Merkezi Projesi’ni tanitmak ve proje ile yapilan çalismalari anlatmak için katildiklarini dile getiren GTO Baskani Tuncay Yildirim, “Avrupa Birligi Katilim Öncesi Mali Yardim (IPA) Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Operasyonel Programi (IKG PRO) çerçevesinde finanse edilen GTO MYM VOC-Test Merkezimizle birlikte fuardaki yerimizi alarak, yürüttügümüz çalismalari anlattik, yöresel lezzetlerimizi fuar katilimcilarina tanittik.“ dedi.

VOC-Test Merkezi hakkinda konusan Yildirim, “Turizm, Konaklama ve Yiyecek-Içecek sektöründe; kebapçilik, pidecilik, pastacilik ve genel alan görevlisi alanlarinda egitim, sinav ve belgelendirme hizmeti verecek GTO MYM VOC-Test Merkezimiz, gastronomi sektörü için atilmis çok önemli bir adimdir. GTO olarak sehrimizin gastronomi alanindaki gücünün farkindayiz. Bu dogrultuda da projeler gelistirip hayata geçiriyoruz. VOC-Test Merkezimiz de bunun en iyi örneklerinden.” ifadesini kullandi.

Gastronomi sektörünün en önemli sorunlarindan birinin de nitelikli is gücü ve standart eksikligi oldugundan yola çikarak bu merkezi hayata geçirdiklerini aktaran Yildirim, açiklamasina söyle devam etti: “Bir çok meslek grubunu içinde barindiran gastronomi sektörünün dünya standartlarinda hizmet vermesi, nitelikli is gücü ihtiyacinin karsilanmasi, inovatif bakis açisi kazanmasi, kendini yenilemesi, gelismesi ve vizyon kazandirilmasi gerekiyordu. Biz de bu düsünceyle yola çikarak VOC-Test Merkezimizi hayata geçirdik. Inaniyorum bu merkezimiz kisa süre içerisinde sektörün en önemli çözüm ortaklarindan biri haline gelecek. Yapacagimiz belgelendirmelerle, egitimlerle gastronomi sektörümüz, sektörde faaliyet gösteren isletmelerimiz seviye atlayacak; hizmet kalitemiz, nitelikli ve belgeli is gücüyle gün geçtikçe daha da gelisecek.”

Ankara Ticaret Odasi Congresium Kongre Merkezinde düzenlenen fuara GTO MYM Yönetim Kurulu Baskani Yilmaz Duman, GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ugur Acioglu, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özeren ve GTO MYM Genel Müdürü Gülay Böler katildi.

Kaynak: İHA