Otomobilin Çarptigi Kedinin Parmaklari Kirildi

Zonguldak’in Devrek ilçesinde bir otomobilin çarptigi sokak kedisinin dört parmagi kirildi. Ameliyata alinan kedinin 60 günlük tedavi süreci sonrasi yeniden yürümesi bekleniyor.

Otomobilin Çarptigi Kedinin Parmaklari Kirildi
Geçtigimiz günlerde Devrek ilçesinde bir otomobilin çarptigi sokak kedisinin parmaklari kirildi. Hayvanseverlerin sahip çiktigi kedi hemen ilçedeki veteriner klinigine götürüldü. Veterinerde gerekli teçhizatin olmamasi sebebiyle yarali kedi Zonguldak’a sevk edildi. Zonguldak kent merkezinde bulunan veteriner kliniginde veteriner hekim Önder Alkan tarafindan ameliyata alinan kedi, dört parmagina pin yerlestirilerek sagligina kavustu. Yarali kedinin 60 gün içerisinde yeniden yürümesi bekleniyor.

Veteriner hekim Önder Alkan, “Bizim gördügümüz normalde bir iki kirik olur. Ama bu hastamizda biraz durum farkli oldu. Tarak kemiginde dört tane kirik var. Böyle bir kirik normal sartlarda vurmayla, çarpmayla olmaz. Ancak soför hayvani fark edip üzerinde frene basarsa o zaman olur. Iki tane kirik daha basit bir ameliyatla yapilabilirdi. Kompleks bir ameliyat gerekiyor. Yine her bir kemigin tek tek tedavi olmasi gerekiyor hayvanin yürüyebilmesi için" dedi.

Kedinin kirilan her bir parmagina paslanmaz pin koyuldugunu anlatan Alkan, "Ömür boyu bu hastamizin ayaginda kalacak. Asagi yukari 30-35 gün içerisinde kemikler düzelmeye baslayacak. 60 gün içerisinde de hastamiz yürüyebilecek” diye konustu.

Kaynak: İHA