Kuveyt'ten BM Ve Türkiye'ye Tahil Anlasmasinin Uzatilmasindaki Rolünden Dolayi Övgü

Kuveyt Disisleri Bakanligi, tahil koridoru anlasmasinin 120 gün daha uzatilmasina iliskin yaptiklari çalismalar nedeniyle Birlesmis Milletler (BM) ve Türkiye’den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Kuveyt Disisleri Bakanligi, Istanbul’da imzalanan tahil koridoru anlasmasinin 120 gün daha uzatilmasi kararina iliskin açiklamalarda bulundu. Bakanliktan yapilan açiklamada anlasmanin uzatilmasindan duyulan memnuniyet ifade edilirken, toplumun çagrilarina olumlu sekilde yanit veren Ukrayna ve Rusya da takdir edildi. Ayrica bu süreçteki çabalarindan dolayi Birlesmis Milletler (BM) ve Türkiye’den de övgü dolu sözlerle bahsedildi.

Açiklamada, anlasmanin dünyadaki gida kitligini azaltmak için büyük önem tasidigi belirtildi. Anlasma sürecinde etkili olan atmosfer dolayisiyla çatismalarin yakinda sona ermesi ve müzakere masasina oturulmasi temenni edildi.

Tahil koridoru anlasmasi 22 Temmuz’da Rusya ve Ukrayna arasinda BM ve Türkiye arabuluculugunda Istanbul’da imzalanmisti. Moskova yönetimi, anlasma çerçevesinde olmasina ragmen kendi gida ürünlerini ve gübresini ihraç edemedigini belirtmis, bunun saglanmamasi durumunda 19 Kasim’da anlasmadan ayrilmaya hazir oldugunu vurgulamisti. Anlasmanin imzalanmasindan bu yana 11 milyon tondan fazla tahil ürünü sevkiyati gerçeklestirilmisti.
Kaynak: İHA