Erzurum'da 'Çocuk Haklari Parki' Açildi

Erzurum’da 20 Kasim Çocuk Haklari Günü etkinlikleri çerçevesinde çocuklara özel anlamli bir açilis düzenlendi. Erzurum’da ilk olma özelligini tasiyan ‘Çocuk Haklari Parki’ törenle açildi.

Erzurum'da 'Çocuk Haklari Parki' Açildi
Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan ortaklasa 20 Kasim Çocuk Haklari Günü’nde Lalapasa Mahallesi’nde ‘Çocuk Haklari Parki’ açilis töreni düzenlendi.

Törene; Erzurum Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, çok sayida çocuk ve vatandaslar katildi.

Açilis töreninde mehteran takiminin gösterilerinin ardindan açilis konusmalari yapildi. Yakutiye Belediye Baskani Uçar, “20 Kasim Dünya Çocuk Haklari Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile anlamli bir etkinlik yapmak istedik. Parkla simgelestirip farkindalik olusturmak istedik. Bizim dinimiz, örfümüz, adetimiz çocuklari her zaman ön plana almistir. Bu park Erzurum’da ilk olup, ülkemizde de birkaç parktan biri oldu. Küçük bir park ama çocuklarimizi simgeleyecek” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan, çocuklarla beraber kurdele ve pasta kesimi yapildi.
Kaynak: İHA