Askere Gitmesine Sayili Günler Kala Topraga Verildi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde parkta husumetlisi tarafindan 3 yerinden vurularak öldürülen genç, askere gitmesine sayili günler kala topraga verildi. Tartismada silahla yaralanan katil zanlisi ve olayda bulunan 2 kisinin emniyette islemlerinin devam ettigi ögrenildi.

Askere Gitmesine Sayili Günler Kala Topraga Verildi
Olay, aksam saatlerinde Merkezefendi ilçesi Selçukbey Mahallesi’nde bulunan Kazim Arslan Parki’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; parkta bulusan iki grup arasinda baslayan sözlü tartisma kisa sürede silahli kavgaya dönüstü. Çikan kavgada T.O., 23 yasindaki Hüseyin Niyaz’i 3 el ates ederek silahla vurdu. T.O.’nun da silahla omuz tarafindan yaralandigi ögrenilen kavga yerine çok sayida ekip sevk edildi. O esnada olay yerinde bulunan H.C. ve U.C., arkadaslari Niyaz’a ilk müdahaleyi yapti.

3 kursun isabet eden ve agir yaralanan Hüseyin Niyaz, olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan Servergazi Devlet Hastanesine kaldirildi. Burada doktorlarin tüm müdahalesine ragmen kurtarilamayan Niyaz’in cansiz bedeni, otopsi islemleri için Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi adli tip morguna kaldirildi. Kavga sonrasi T.O. ekiplere teslim olurken, Niyaz’in arkadaslari da ifadeleri alinmak üzere karakola götürüldü.

Yakinlari ayakta durmakta güçlük çekti

Sabah saatlerinde otopsi islemleri tamamlanan Niyaz, Merkezefendi ilçesine bagli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan baba ocagina getirildi.

Burada helallik alinmasinin ardindan Niyaz, Alpaslan Camii’nde kilinan cenaze namazi sonrasi Gazioglu Mezarligi’nda gözyaslari içinde son yolculuguna ugurlandi. Cenaze namazina Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ve çok sayida sevenleri katildi.

23 yasinda askere gitmek için gün sayan Hüseyin Niyaz’dan geriye çekildigi fotograflari kaldi. Olayin süphelisi T.O.’nun ve kavga aninda bulunan H.C. ve U.C.’nin sorgularinin sürdügü ögrenildi. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA