ABB Ekiplerinden Mazgal Tikanmasina Karsi Yaprak Temizligi

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB) ekipleri, cadde ve bulvarlarda dökülen agaç yapraklarinin mazgallari tikayarak taskinlara yol açmamasi için temizlik çalismasi yapiyor.

ABB Ekiplerinden Mazgal Tikanmasina Karsi Yaprak Temizligi
Ankara Büyüksehir Belediyesi kent genelinde sürdürdügü temizlik çalismalariyla Baskentliler için daha saglikli, temiz ve güvenli bir ortam saglamaya devam ediyor. Çalismalarini 7 gün 24 saat araliksiz sürdüren ABB ekipleri, bir yandan cadde ve bulvarlara dökülen agaç yapraklarinin mazgallari tikayarak taskinlara yol açmamasi için süpürürken, diger yandan da dökülen yapraklar nedeniyle dolan mazgallarda temizlik yapiyor.

2 ayda 30 bin mazgal ve rögar temizlendi

Sonbahar aylarinin gelmesinin ardindan mazgal ve yaprak temizligi çalismalarini hizlandiran ABB Kent Estetigi Daire Baskanligi ile ASKI Genel Müdürlügü, kent genelinde çalismalarina devam ediyor. ASKI Genel Müdürlügüne bagli 150 personel, 45 vidanjör ile tazyikli ve kombine araçlardan olusan ekibin yani sira yapilan temizlik ihalesi çerçevesinde 18 personel, 12 kombine tanker araçlari ile 7 gün 24 saat esasiyla 25 ilçede çalismalar rutin olarak devam ediyor. Yilda ortalama 150 binin üzerinde mazgal ve rögarda temizlik yapan ASKI ekipleri, sonbaharin gelmesinin ardindan yagislar nedeniyle olusabilecek taskinlarin önüne geçilebilmesi için son 2 ayda 30 bin mazgal ve rögari temizledi.

Günlük 12 kamyon yaprak toplaniyor

Temizlik ekipleri, günlük ortalama 2 bin 750 noktada 815 personel ve 246 araç ile su baskini olabilecek mahalleler ve kritik noktalar öncelikli olmak üzere mazgallarin üzerinde biriken yapraklari temizliyor. Çalismalarda sadece süpürme araçlari ile günlük ortalama 12 kamyon yaprak toplaniyor. Ekipler ayrica vatandaslarin güvenli bir sekilde yürüyebilmesi, kayganlasan yapraklar nedeniyle zorlanmamasi amaciyla da kaldirimlarda yaprak temizligi yapiyor.
Kaynak: İHA