Zonguldak Tarihini Anlatan Kitabin Lansmani Gerçeklesti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafindan basilan ‘Zonguldak: Antik Çagdan Cumhuriyete Bir Kentin Tarihi’ adli kitabin lansmani 15 Temmuz Sehitler Kampüsündeki Cafe Akademi’de gerçeklesti.

Zonguldak Tarihini Anlatan Kitabin Lansmani Gerçeklesti
Etkinlige Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Gençlik Spor Il Müdürlü Hakan Yüksel, Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Necdet Çirak, Il Jandarma Komutani Yardimcisi J. Yarbay Orhan Kas, Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Tarih bölümü ögretim üyeleri, senato üyeleri ve çok sayida ögrenci katildi.

Kitabin editörlerinden Prof. Dr. Ahmet Efiloglu, lansman açilisinda yaptigi konusmada kitabi tanitti. Kitabin bes bölüm ve 25 makaleden olustugunu ve eserin orijinal kaynaklara dayandigini ifade eden Efiloglu, Zonguldak’i çesitli yönleriyle anlatan bir eser hazirlamayi 2020 yilinda konustuklarini ve simdi bu eseri somut sekilde sunmaktan büyük mutluluk duyduklarini aktardi. Kitabin basiminda desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e ve Rektör Yardimcisi Senol Hakan Kutoglu’na tesekkür eden Efiloglu, kitabin Zonguldak ve Türkiye için hayirli olmasini diledi.

Açilista konusan Rektör Özölçer, üniversite tarafindan yayimlanan kitabin, Zonguldak açisindan sadece bir tarih kitabi olmadigini, sehrin siyasal, sosyolojik ve ekonomik boyutlarini da derinlemesine anlatan bir inceleme çalismasi oldugunu söyledi.

Kitabin editörlerine tesekkür eden Rektör Özölçer, kitaba çalismalariyla katki sunan yazarlara da çalismalarinda basarilar diledi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise bu tarz tarih çalismalarinin kültürel aktarim konusunda önemli kayitlar oldugunu ifade ederek, üniversitenin bu tarz çalismalara destek olmasinin il açisindan büyük öneme sahip oldugunu dile getirdi. Önceki yillarda da akademisyenlerinin tarihsel, sosyolojik ve arkeolojik alanlarda yapmis olduklari çalismalarla kente büyük katkilar sundugunu kaydeden Vali Tutulmaz, süreçte emegi geçen herkese il adina tesekkür etti.

Tarih bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Efiloglu, Dr. Ögr. Üyesi Gürbüz Arslan, Doç. Dr. Yücel Namal ve Aras. Gör. Dr. Çaglar Tan’in editörlügünü üstlendigi ve 3 yillik arastirmaya dayanan kitap, okura Zonguldak’i sosyo ekonomik, siyasi, idari ve kültürel açilardan inceleyen bütüncül ve detayli bilgiler sunuyor.
Kaynak: İHA